Miért szeretik annyian a biológiát? Miért tanulnak olyan sokan biológiát?
Az a legnépszerűbb természettudományi ág, azt szeretik a legtöbben a természettudományi tantárgyakból. De miért? Én nem értem mi érdekeset látnak benne az emberek? Szerintem az a legunalmasabb, a fizika, kémia sokkal jobb a biológiánál az én véleményem szerint. (Pedig azokért sem vagyok annyira oda.)
Mi olyan izgalmas és érdekes abban, hogy az emberi testet vizsgálod, meg, hogy hogyan működik és azzal kapcsolatban tanulsz?
Akik szeretik a biológiát és a jövőben is azzal szeretnének foglalkozni mit szerettek annyira benne?
Én nem foglalkoztam igazán egyik természettudományos tárggyal sem. Talán még a földrajz áll a legközelebb az érdeklődésemhez. (a törit, gazdasági témákat szeretem)
Azt gondolom hogy a biológiát mindenki meg tudja tanulni. Míg a fizikához például kell egy alap matek tudás, és persze logika. Én matek szakra jártam és jó voltam matekból, de elsőre nehezemre esett megérteni a fizika gondolkodását, és ezért soha nem is érdekelt nagyon. Pedig nálunk a többség fizika faktos volt, a mérnöki pálya volt a legkézenfekvőbb. De nekem nem olyan volt a gondolkodásmódom. A biológia sem érdekelt igazán, de azt gond nélkül le tudtam volna ülni és megtanulni. Tehát azt gondolom hogy több ember számára elérhető a biológia.
A kémia számomra sokszor elrugaszkodik a valóságtól, a tapasztalatoktól. Nagyon erősen fókuszál arra hogy milyen atomok, molekulák vannak, amit én soha életemben nem fogok látni vagy megtapasztalni. Nekem a biológiában és a fizikában sokkal több megfogható, akár hasznosítható tudásanyag van. Nem a tudományágakat minősítem, csak azt amit a suliban 3-4 év alatt tanultunk ezekből a tantárgyakból.
De ki tudja, lehet hogy neked pont azért jön be jobban a fizika és a kémia mert azokhoz több logikai készség, gondolkodás szükséges általában, és kevesebb magolás. Különbözőek vagyunk.
Az esetleg nem merült fel benned, hogy ahány ember, annyi féle érdeklődés???
Szerinted jobb a fizika/kémia - más szerint meg a biológia. VAgy a történelem, vagy a nyelvek, vagy bármi más....
#8: Így van. Valójában pont ettől szép.
Vannak olyan érdeklődési területek,amelyek abszolút ismeretlenek és első hallásra elég furcsák. Pl:
Cecidológia,vagyis növényi gubacsok tana. Van akit ez izgat!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!