Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nyelvszakosok, nektek mennyi...

Nyelvszakosok, nektek mennyi ideig tartott megírni egy jó szakdolgozatot?

Figyelt kérdés
Jó alatt azt értem, hogy ötös lett/felvettek vele mesterképzésre/stb.

2020. márc. 2. 19:12
 1/8 anonim ***** válasza:
27%
Senki se úgy ír szakdogát, hogy nekiáll és végigcsinálja. Közben ott az élet is. Így nekem egy év volt, de ez semmit se jelent. Meg attól is függ, hogy milyen. Hogy mennyi ideig tart pl. adatokat begyűjteni hozzá másoktól (mert akkor tőlük függsz - hiába tudnál tempósabban haladni, ha miattuk lassul a folyamat). Ha sürgős, hogy kész legyen, akkor érdemes olyan témát választani, ami kapcsán nem fogsz másoktól függni, hanem tényleg csak rajtad múlik, hogy milyen tempóban lesz kész.
2020. márc. 3. 06:57
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem függ másoktól a témám, azért választottam ezt, mert érdekelt. Csak azért érdekelnek mások, mert semmilyen tapasztalatom nincs szakdolgozatírásban, és ezzel a legtöbb társam is így van.
2020. márc. 3. 13:58
 3/8 anonim ***** válasza:
97%
Nézz meg pár kész szakdolgozatot nagyjából hasonló témában, hogy lásd, milyennek kell lennie, aztán majd kész lesz, amikor kész lesz. Elvileg fél év alatt kellett volna megírnom (az ideális, javasolt haladási tempó alapján), csak közben épp elegem lett az egyetemből, azért csúsztam vele: másra használtam inkább az energiáimat. De ha nem sokalltam volna be, akkor simán kész lett volna fél év alatt is.
2020. márc. 3. 14:01
 4/8 A kérdező kommentje:
Azt se tudom hol lehet őket megnézni, meg mások se akiket kérdeztem :D
2020. márc. 3. 14:02
 5/8 anonim ***** válasza:
97%
Az egyetemi könyvtárban például. De online is találhatsz, csak talán úgy nehezebb olyasmi témájúra bukkanni, ami neked érdekes lehet.
2020. márc. 3. 21:03
 6/8 anonim ***** válasza:
94%
Már januárban is olvasgattam szakirodalmat, de március 15. után álltam neki rendesen írni, és foglalkozni a szakdogával. Április 12-én már a kinyomtatott, lefűzött példány volt a kezemben.😃 És ötöst kaptam.:)
2020. ápr. 4. 16:08
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
1. vagyok: most jöttem rá, hogy alapszakosról szólt a kérdés, én meg a mesterdiplomámról írtam, bocs. :)
2020. ápr. 10. 16:26
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Konzulens javításával együtt úgy 1 hónap. De én is ismertem már előtte a témát, prezentáltam is belőle.
2021. jan. 10. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!