Kettesre mennyire nehéz megírni egy szakdolgozatot?
Februárig még sok idő van, és a konzulensed is biztosan segítőkész lesz. A másik, ha érdekel a téma, ez sokat nyom a latba. Szerintem nem lesz ezzel gond. A kellő időráfordítás legyen meg, és a folyamatos munka vele. Nem tudom, mit dolgozol mellette, de ha szakmába vág, akkor ez külön előny. Lehet kérni egy-egy felvetődő kérdés kapcsán a kollégák segítségét is.
Nem lesz itt semmi baj, fel a fejjel és kitartást!
Hasonlóan voltam, mikor én kezdtem el szakdogát írni. Tiszta káosz volt az egész, nem tudtam, hogy pontosan merre is akarom vinni a témát, azt megtudom-e csinálni, honnan szerzek hozzá anyagot stb, furcsa volt, hogy most nem az eléd dobott anyagot kell megérteni és megtanulni, hanem kutatni kell.
Hát elindultam valamerre lesz ami lesz alapon. Voltam könyvtárban is, de az igazi információbázis nyilván az internet volt. Görgettem a magyar és angol szakirodalmat, olvasgattam, elkezdtem írni, és a végén lett belőle egy szakdolgozat.
Nálunk 2 féléves a szakdoga, nekem decemberre kell leadni, de én már most 99%-ban kész vagyok, feltéve ha a sulis konzulensem rábólint h megfelelő (remélem). Nem lett életem munkája, de összességében elégedett vagyok magammal.
Számomra az igazi előretörést az jelentette, hogy a szakmai gyakorlatomat témaspecifikus helyen végeztem. Ott kaptam egy jó ötletet, hogy hogyan lehetne továbbvinni az addig megírt dolgokat.
Szóval hajrá, olvasgass, kezd el írni, bármit, majd utólag módosítod, hogy mi kell oda, és ha a munkád témába vág, akkor az tényleg külön előny. Az, hogy szereted a témádat már fél siker!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!