2 hónap alatt meg lehet írni egy infós szakdolgozatot
nulláról?
2 hét alatt is meg lehet írni. Nekem az vált be, hogy minden nap masszívan szánj rá 2-3 órát, és írj. Nem baj, ha másnap átírod amiket már megírtál, de szoktasd magad ahhoz, hogy rendszeresen dolgozol. Simán megírod.
2019. szept. 20. 22:28
2 hónap alatt? :D munka mellett 2 hét alatt kényelmesen meg lehet csinálni. 2 hónap rengeteg. Napi 4-6 órával 56-84 órát szánsz rá két hét alatt. Milyen lépésenként építsd fel? Az te tudod,hogy mi a témád.Azért attól eléggé függ ez a kérdés. Az,hogy elfogadjanak akár egy kalap sz.-t is létfontosságú,hogy járj be konzultálni a tanárral,lássa hogy fejlődik a dolog. Azért elég ritka,hogy ha egy belső konzulens meg az általad választott külső átenged valamit abba még belekössön az aki ellenőrzi majd a szakdogádat (ennek a posztnak a nevére már nem emlékszem,nekem egy olyan nő volt,akiről akkor derült ki hogy félrekurblizik a férje. Jól meg is szopatott :( )
2019. szept. 21. 00:13
Minden attól függ, hogy értesz-e valamihez. Nálunk, műszaki területen többen is vannak, akik fél év alatt sem tudnak egy elfogadható munkát összehozni, mert nincs valódi szakmai tudásuk, csak bemagolták a zh válaszokat, azt valahogyan eljutottak a szakdolgozatig.
Ha van 1 terület, amihez valamelyest tényleg értesz, akkor simán megoldható ennyi idő alatt.
2019. okt. 12. 10:13
4/10 A kérdező kommentje:
#3: A témák listáját olvasva elmondhatom, hogy nulla korreláció van az egyetemen megszerzett szakmai tudás és a szakdolgozatok témája között. Olyan témák vannak meghirdetve, amelyekről életemben nem hallottam az egyetemen. Az én témám is ilyen sajnos és nem nagyon sikerül. :(
mi időnkbe még lehetett saját témát vinni,már nem lehet? külső konzulenst kell hozzá szerezned de az nem nagy dolog. Van még ilyen?
2019. okt. 12. 19:22
Most bizonyos egyetemek bizonyos szakjain a kihirdetett témák közül kell, de nálunk pl simán odamehettunk a tanárhoz, elmondtuk, h mit szeretnénk, a tanár kicsit finomított az elképzeléseinken, és kész. Szóval nornalis esetben így működik, de egy két helyen elkepzelheto h nincs rá lehetőség.
2019. okt. 12. 21:31
Attól függ ki a konzulensed... én az enyémmel, már 3 féléve szenvedek... ennek az embernek semmi se jó...egyszerűen semmi.
Az egyetemi oktatás meg a való világ se korrelál, nemhogy a szakdolgozatok...
A professzorok, meg szentül meg vannak győződve, hogy amit elméletben tudnak az úgy működik a valóságban is...hát nagyon nem.
2020. okt. 25. 12:11
8/10 A kérdező kommentje:
#7: Hát szerencsére már nem aktuális, rég meglett a diploma. :)
"Az egyetemi oktatás meg a való világ se korrelál, nemhogy a szakdolgozatok..."
Ebben viszont egyetértünk és ez hatványozottan igaz lesz a munkaerőpiacra. Én emiatt iszom most a levét és lehet pályát is váltok majd egy OKJ szakma formájában, mert sehogy nem tudok elhelyezkedni.
Gratulálok a diplomádhoz.
Per pillanat lehet pandemic oka is a nehéz elhelyezkedésnek. De valóban úgy a legkönnyebb, hogy már gyakornok vagy egy cégnél mikor befejezed. Multiknál szoktak lenni junior poziciók esetleg ilyet próbálj keresni.
Remélem sikerül hamar elhelyezkedned vagy megtalálni a szakmát ami boldoggá tesz.
2021. jan. 2. 11:31
10/10 A kérdező kommentje:
#9: Nem fogok tudni elhelyezkedni, mert angolul se tudok normálisan és szakmailag nemhogy fejlődtem volna a karantén alatt, de még rengeteget is felejtettem. Szóval lélekben felkészültem már a pályaváltásra, mert egy év kihagyást (úgy hogy ezalatt semmi tapasztalatom nem lett) egy munkáltató sem fog már tolerálni pályakezdőként.
Kapcsolódó kérdések: