Veletek előfordult iskolában, hogy megütött a tanár?
Figyelt kérdés
Abban az időszakban, amikor én jártam suliban, bizony eljárt a keze a pedagógusok egy részének a falusi iskolában. Más részük kiabálni szeretett, vagy vonalzóval, mutatópálcával csapkodni az asztalt. Végülis csak egy nyakast kaptam. Úgy történt a dolog, hogy még csak elsős vagy másodikos ált sulis voltam, reggel felmentem az iskolában, talán még kicsit el is késtem. Leültem a helyemre, de egyből kihívott a tanítónő, és adott egy feladatot. Kockás papírcetli rubrikáit írjam tele 1-esekkel gyakorlásképpen. Kicsit furcsán éreztem magam aznap reggel, szédültem vagy mi,nem tudtam hol áll a fejem, de nekiláttam a feladatnak. Mikor aztán készen lettem vele, alaposan begyakoroltam az 1-esek írását, minden kockába került egy. Ki is vittem a tanári asztalhoz, ellenőriztetni, leláttamoztatni. A megszokott alfajel helyett viszont a kapanyéltől göcsörtös és bőrkeményedéses faluvégi pedagógustenyértől hatalmas Piedone-nyakleves zúdult a nyakamba, akkora hogy kibomlott a hajamban a takaros masni, elbólintottam, és kishijján lefejeltem az első padot. Ugyanis a kockás papírka rubrikáit fordított egyesekkel írtam tele, amolyan elektronspin jelekkel, amiket kémia órán írnak később a nebulók, azaz jobb oldalon van a szakálka a bal oldal helyett. Erre kaptam egy másik papírt, és azt már normál egyesekkel írtam tele. Akkor elég rosszul érintett a nyakonverés, de ma már nem bánom, érdekes színfolt az életemben :D Az osztálytársunk zsíros feketehajú buksiján viszont nem csak műanyag, hanem fa vonalzó is kettétörött olykor, ha nem a feladattal foglalkozott.2020. febr. 14. 02:12
11/13 anonim válasza:
Nálunk annak idején úgy kezdődött a tanítási nap, hogy reggel az osztályfőnök minden srácnak adott egy pofont. Nem panaszkodtunk otthon, mégis mind megvagyunk és tökéletes felnőtt életet élünk
12/13 anonim válasza:
Igen, sőt vissza is ütöttem. Ez volt kb. 30 éve.
13/13 anonim válasza:
Volt, lehetett választani. Ha nem vittünk tesicuccot, vagy órai munka elégtelen+beírás, vagy nap végén irány a szertárba, csupasz fenékkel ráhasalni az ugrószekrényre, a tanárnő tíz jó erős pálcacsapással jutalmazta a feledékenységet. Visszaesőként emelkedett az adsg.
Volt, hogy fogadásból nem vittünk cuccot, erőpróba volt, ki fogja a verést kibírni üvöltés és sírás nélkül. Nem volt könnyű. Ha a tanárnő látta, hogy a delikvens nem szenved eléggé, emelte az adagot, meg egyre erősebbeket ütött. Arra vigyázott, hogy ne repedjen ki a bőr, vér ne legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!