Melyik jogszabályban van ez leírva? (egyetem, csúszás)
Jogszabály az a törvényben van es nem a Tvsz.-ben.
És igen. Jól tudod. Az a mintaterv vonatkozik rád, ami akkor volt amikor felvettek. Visszamenőleg nem változtathatnak azon, hogy új tárgyakat is megcsinálj.
Az itt várakozás alatt elővehetted volna az Nftv.-t és a "tanterv" keresésével gyorsan megtalálhattad volna a választ a kérdésedre.
Tessék:
Nftv 15. § (1) A felsőoktatási intézményben a képzés képzési program alapján folyik. A képzési program részeként a tantervet felsőoktatási szakképzésben, alap- és mesterképzésben a miniszter által kiadott képzési és kimeneti követelmények alapján, szakirányú továbbképzésben szabadon készíti el a felsőoktatási intézmény. A tanterveket ötévente felül kell vizsgálni. Új vagy módosított tanulmányi és vizsgakövetelmények bevezetésére felmenő rendszerben kerülhet sor.
Részemről mivel erre nem voltál képes nem vagy Egyetemre való.
Utolsó: utálatos vagy, de nagyon köszönöm:)
Mint írtam, igen, keresgéltem az Ftv-ben, és nem, a 120§ között nem találtam meg. (Egyébként meg még van egy vizsgám, arra tanulok napi kb 10 órát, és tegnap este kb. agyhalottan kerestem rá lefekvés előtt az Ftv-re. Szóval nem csak itt ülök a gép előtt vagy bulizom, és várom, hogy más kaparja ki nekem a gesztenyét.) Való igaz, hogy nem a "tanterv" kulcsszóra kerestem rá, hanem a felépítés alapján igyekeztem eligazodni, és az adott rész "A felsőfokú végzettségi szint és a szakképzettség" címe alapján nem éreztem úgy, hogy itt fogom megtalálni, amit keresek. (Én főként a IV. részben olvasgattam, ami a "Hallgató" címen "fut".)
Még egyszer köszi:)
Tudom, hogy utálatos vagyok, de néha unalmas gyakorikérdéseken, amikor bármilyen problémája van valakinek akkor már a választ itt várja. Persze-persze ez a legkönnyebb módja.
De, ha valakinek kell valami akkor első a Google! vagy már hasonló kérdések keresése, és ha ezek után sem találta meg a választ akkor felteszi a kérdését, amiben azt is leírja, hogy Ő megtett mindent, hogy ráleljen a megoldásra.
De a lényeg ebben a mondatban van:
"Új vagy módosított tanulmányi és vizsgakövetelmények bevezetésére felmenő rendszerben kerülhet sor." És az utolsó 4 szó.
--------------
Más észrevétel:
Az is lehet, hogy az Egyetem azért oldotta meg ilyen jelleggel ezt a problémát, mert sok hallgató van akik már rég óta oda járnak, de nem végeznek. Lásd: 3,5 éves alapképzés, de már 8-10 éve ott van. Az a mintaterv amit kezdett már nem létezik úgymond, vagyis azóta már lehet 2x-3x is alakult. Olyan tantárgyak vannak, amiket már nem tudnak felvenni (maximum egyéni tanrendben), mert már megszűntek és nem indulnak többet. És úgy volt vele az Egyetem, hogy ez lehet a legjobb megoldás.
De, ha így nézzük nem csak az Egyetem hibás ezekben a dolgokban, hanem a hallgatók is akik nem a saját idejükben végeztek. (Persze lehetnek egyéb dolgok: egészségügyi problémák, teljes állásban dolgozik mellette) amik miatt nem tudnak időben végezni hallgatót. Én is ismerek olyat aki az első alapszakját már 11 éve csinálja, de úgyhogy tényleg napi 8 vagy 12 órát dolgozik, tehát esélye sincs így és levelezőre sem tud átmenni már, mert a kreditek 2/3-át már teljesítette. Tehát vannak ilyen emberek.
De kötelezni nem kötelezhetnek rá, hogy egy másik mintatervben legyél és olyan tárgyakat teljesíts, amik neked nem voltak kötelezőek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!