Ha februárban beadom a jelentkezésemet egyetemre, ugyanarra a szakra, amin most vagyok, akkor kezdhetem elölről szeptemberben?
Idén kezdtem az egyetemet, amivel nem is lenne semmi gond, csak ugye belecsöppen az ember ismeretlen környezetbe, ahol tanulni kell, nem úgy, mint a középiskolában. Tanulni szeretek, nem azzal van a baj, hanem hogy dolgoztam közben, mert nem állunk úgy, ahogy kéne, és így "megcsúsztam" szinte minden dologgal, akár magánélet, akár iskola.
Igazából még a második félévben meghúzhatom, és akár meg lehet a kredit, de akkor a munkát ejtenem kell és gyűrni mindent. Ha véletlenül nem sikerülne, és átraknak, fizetősre, akkor ki szeretnék iratkozni, de szeptemberben mindenképpen kezdeni valamit, akár ugyanezt.
A kérdésem az lenne, hogy lehet olyat, hogy most beadom a jelentkezésemet ugyanarra a szakra, vagy akár másra, és ha leraknak fizetősre, akkor kiíratkozok és szeptemberben újra be?
Engem az nem izgat, ha újra kell kezdenem az egészet, és nem a 3. félévtől fogom, hanem az 1.-től.
Újrajelentkezésnek nevezik a folyamatot, amire gondolsz.
Két esetben jó meglépni: ha nincs meg a kredit és megszűnik a hallgatói jogviszonyod vagy átsorolnak kevés kredit és az átlagod végett.
Ha beadtad a jelentkezésed, és felvesznek, beiratkozol, tudod folytatni a 3. félévtől.
Az eddig teljesített tárgyaidat pedig el tudod fogadtatni, vagyis az előző , mostani 2 féléved nem veszi kárba :))
Kreditelismerés-kreditátvitel a folyamat neve. Nézz utána.
Sokan ezt csinálják, elég jóféle kiskapu tud lenni.
Arra figyelj, idén már kell legalább 1 emelt érettségi a felvételihez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!