Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tudnátok rangsorolni a gépész...

Tudnátok rangsorolni a gépész főiskolákat?

Figyelt kérdés
Ha fel lehetne állítani egy rangsort, vajon, hogy nézne ki az első 10 helyezett? Munkáltatói szempontból is fontos kérdés, melyik fősikolákat nézik kevésbé jó szemmel, amivel nehezebb elhelyezkedni?

#rangsor #gépészmérnök #gépész főiskolák
2020. jan. 16. 12:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%

1. BME

2. Miskolc

3- “Köszönjük, majd értesítjük” kategória

2020. jan. 16. 13:46
 2/12 anonim ***** válasza:
28%

1.BME

2.Miskolc

3.SZIE és SZE, azt gondolom holtveresenyben

5.Ma már meg merem kockáztatni, hogy Szeged

Nekem egy ismerősöm mondta, hogy volt olyan főiskola, amit nem vettek túl komolyan, de ne kérdezd a nevét. Alapvetően nem nézik, hogy hol végeztél nappalin vagy levelezőn, inkább arra kíváncsiak, hogy az adott munkakörbe beleillesz-e vagy hajlandó-e beleilleszkedni.

2020. jan. 16. 13:57
 3/12 anonim ***** válasza:
63%

#2: szerintem Szeged gépészet terén még elég gyerekcipőben jár

Tudom, hogy a BME az isten, de szerintem ott főleg az elméletre mennek rá. De tény, a BME az BME...

Aztán Miskolc, Gödöllő, és Kecskemét.

2020. jan. 16. 17:19
 4/12 anonim ***** válasza:
39%

Ja bocs, Miskolc, Győr, Gödöllő, és Kecskemét.

Mivel tőlem Győr messze van, így meg is feledkeztem róla.

2020. jan. 16. 17:20
 5/12 anonim ***** válasza:
77%

Na még egyszer :D

BME

Óbuda

Miskolc

Győr

Gödöllő

Kecskemét

És utána a többi.

2020. jan. 16. 17:23
 6/12 anonim ***** válasza:

"Munkáltatói szempontból is fontos kérdés, melyik fősikolákat nézik kevésbé jó szemmel, amivel nehezebb elhelyezkedni?"

Komolyan elhiszed, hogy a munkáltatót érdekli ez? Megcsinálhatom azt, hogy egy lista alján lévő egyetemen megcsinálom a tárgyakat, átjelentkezek a top1-re és ott megkapom a diplomát. Oké, hatalmas szívás lesz elfogadtatni a tárgyakat meg bejutni, de tegyük fel sikerül. Szerinted ezek után mennyire fog reális képet mutatni a diplomám? Mert ugye csak annyi lesz rajta látható, hogy a top1 állította ki.

2020. jan. 16. 17:34
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, OE kimaradt, ez igaz! De tapasztalatból mondom, hogy Szeged az élelmiszergépész képzés után baromi jó nagyok lettek, egyre csak bővül, már villamosmérnök képzés is van. A laborjai igen nagyon jó van szerelve. Simán középmezőnybe verekedte magát.
2020. jan. 16. 20:27
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
#6 Elárulom, hogy akárhol is végzel akkor is csak egy kezdő mérnök leszel. Tényleg nem számít hol végzel, sehol nem fogják nézni. Azért azt soha nem fogom elfelejteni, hogy msc-n a BME-n végzett srácok nagyon szépen hegesztettek műhely gyakorlaton, azonban ők is elvéreztek rúgtannál, matekon és lengéstanon. Szóval bárkit lehet fétisizálni ők sem tökéletesek.
2020. jan. 16. 20:31
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

#7: az lehet, de csak két specializáció érhető el náluk, a folyamattechnikai és a gépészeti üzemfenntartás.

Nem minden suliét ismerem, én Kecskemétre járok, ott négy lehetőség is van: gyártási formátuma, mechatronika, anyagtechnológia és minőségügyi, valamint műanyagfeldolgozó.

Miskolcon: anyagtechnológiai; gépgyártástechnológiai; géptervező; mérnöki modellezés; minőségbiztosítási; szerszámgépészeti és célgép tervező; vegyipari gépészeti.

Még levelezőn is: gépgyártástechnológiai; géptervező; minőségbiztosítási; szerszámgépészeti és célgép tervező; vegyipari gépészeti.

2020. jan. 16. 21:31
 10/12 anonim ***** válasza:
63%
*gyártási formátuma= gyártásinformatika akart lenni, csak nem vettem észre az autokorrekt garázdálkodását.
2020. jan. 16. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!