Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit tegyek ha nem tetszik a...

Mit tegyek ha nem tetszik a szakom, és egyben a felsőoktatásból is kiábrándultam?

Figyelt kérdés

Szociálpedagógiát tanulok. Ez már a 3. (elsőéves) szakom.

Szociológiával kezdtem méganno, ott azonban ért egy baleset és ebből kifolyólag csúszás és abba kellett hagynom. Akkor úgy voltam vele, hogyha így is vesztek egy évet, akkor újrafelvételi. Ez mg is történt, azonban a másik szakom, teljes beleválasztás volt. Azonal otthagytam.

De mivel ragaszkodom a diplomához, és a család is, idén elkezdtem a szocpedet (levelező). Tetszik bizonyos része, van átfedés a szociológiával, amit szerettem, meg jó a társaság, vannak jó tanárok, de valahogy úgy érzem, hogy "elkéstem", és sok tárgyat a tanárok sem vesznek komolyan, csak ledarálják. Az egész olyan, mintha a semmibe lebegnék. És ezt sok szaktársam érzi így.

Persze nem örülnék neki, ha valami extrém magolós, tanulós, szigorú szakra járnék, de itt a lazaság enyhe fogalom. A másik meg az, hogy idén 24 éves lettem (korábban dolgoztam), így még jobban úgy rzm, hogy elskéstem.

Szóval nem tudom mitévő legyek. Újabb szak 24 évesen? Nem füllik rá a fogam. Meg szerintem 24 évesen nem itt kéne tartanom. Meg mondom, az egész egyetemesdiből kiábrándultam. Viszont egyfajta kényszerítést is érzek iránta, mivel olyan helyen élek, ahol 0 a munkalehetőség, főleg érettségivel.

Szóval nem tudom.

Szenvedjem végig, vagy hagyjam ott, vagy hagyjam az egész felsőoktatást?

Ráadásul 24 évesen már kb pályakezdőnek számítok, sok tanfolyamra, OKJ-ra már nem ülhetek be.

Teljes tévútnak érzem az életem.

2019. nov. 12. 20:39
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
Na, jutottál valamire azóta kérdező?
2020. jan. 12. 09:57
 32/32 Forgehunter válasza:
Engem is érdekelne! Mit választottál, hogy megy?
2022. okt. 4. 00:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!