Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Próba-átsorolás ELTÉ-n?...

Próba-átsorolás ELTÉ-n? Valaki segítsen!

Figyelt kérdés

Kaptam ma egy üzenetet etr-ben:

Tisztelt !

A Hallgatói Követelményrendszer (HKR) 132-132/A. §-ok rendelkezéseinek értelmében a Rektori Hivatal Oktatási Igazgatósága a karokkal együttműködve 2010 júliusa folyamán végre fogja hajtani az ún. átsorolást [Ftv. 55.§ (1)]. Ennek során a gyengén teljesítő államilag finanszírozott képzésben részt vevő hallgatók költségtérítéses képzési formába kerülnek átsorolásra, kiemelkedő tanulmányi teljesítményű költségtérítéses hallgatók képzései pedig - a megüresedett államilag finanszírozott helyek számának megfelelően - államilag finanszírozott formába sorolódnak. (A pontos szabályok a HKR fent hivatkozott paragrafusában megtalálhatóak, a HKR hatályos szövege a [link] cím alatt érhető el.)

Az át- és visszasorolás az ETR-ben megvalósított modul segítségével 2010-07-30-án fog megtörténni (éles átsorolás). Az éles átsorolás előtt három próba-átsorolást végzünk el, melyek eredményének publikálása lehetőséget ad arra, hogy Ön is áttekinthesse az átsorolás szempontjából releváns adatokat, és ezek hibája/hiányossága esetén javítást/kiegészítést kérhessen a Tanulmányi Osztályon.

Ez az üzenet az 1. próba-átsorolás eredményét tartalmazza, az ETR-ben 2010-07-15 16:00 időpontbeli állapot szerint. Felhívjuk figyelmét, hogy az érdemjegyek rögzítése még sok helyen folyamatban lehet, ezért a 2009-2010-2-es félévben megszerzett kreditek mennyisége - és így az összesített korrigált kreditindex is - a következő napokban még növekedhet.

Önnek az ELTE-n van olyan államilag finanszírozott képzése, amely a fent említett szabályozás hatálya alá esik, ezért potenciálisan esélyes arra, hogy ha kevéssé jól teljesíti tanulmányait, akkor e képzése költségtérítésessé sorolódjon át.

Az alábbi adatokat vettük figyelembe az átsorolás elvégzésekor a BBA ...(v __.__) képzésén:

Legutolsó aktív ciklus: 2009-2010-2

Utolsó előtti aktív ciklus: 2009-2010-1

Mentességet élvez: Nem

Képzési terület: bölcsészettudomány

Képzési ág: modern filológia

Szak: --

Szakképzettséget eredményező szakirány: --

Teljesített kredit: 45

Összesített korrigált kreditindex: 2.783333

A fenti adatok alapján Ön az átsorolás folyamatában részt vesz, de átsorolásra nem kerül, tanulmányait államilag finanszírozott formában folytathatja.

Van okom aggódni? Minden állami képzéses kap ilyen levelet, vagy csak azok, akik gyengébben teljesítenek?

Nagyon félek, hogy átsorolnak...

2010. júl. 16. 11:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A felvett kreditek felét kell teljesíteni, nem az előreirányozott 60 felét. :)
2010. júl. 16. 16:44
 12/14 anonim ***** válasza:
jaaa, az más :D
2010. júl. 16. 22:40
 13/14 anonim ***** válasza:
27 kredit. Mindig mindenhol 27 kreditről hallottam. Ami elvileg az előírt kreditek fele. Semmi olyat nem hallottam, hogy az általad felvett kreditek felét kell elérni. Ha 27 kredit megvan, nem rakhatnak át. Ha mégis megteszik, mondták volna előre, hogy más is számít, mint az, hogy szerezz 27 kreditet. Ugyanúgy, mint a kidobás a suliból. 3 félév alatt kell 30valahány kredit. Persze más miatt is kidobhatnak, de azt meg is mondták előre (pl. ha háromszor veszel fel egy tárgyat és akkor se sikerül). Átsorolással kapcsolatban csak ez az egy infó (a 27 kreditről) ért el hozzám, akkor számítson csak ez.
2010. júl. 17. 09:08
 14/14 anonim ***** válasza:
Meg még valami olyasmi van, hogy ha a 15%-ot (vagy mennyit) meghaladja az átsorolandók száma, akkor csak a legrosszabb 15%-ot sorolják át, valamilyen kreditindex alapján. De ha megvan a 27 kredit, akkor sem rakhatnak át szerintem, hiába lennél kreditindex alapján a legrosszabb 15 %-ban.Ezt a részt nem igazán értem én sem...Mert előfordulhat, hogy a kreditindex az egyik legrosszabb, de ha megvan az a nyomorult 27 kredit...Akkor csak ne rakjanak át.
2010. júl. 17. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!