Próba-átsorolás ELTÉ-n? Valaki segítsen!
Kaptam ma egy üzenetet etr-ben:
Tisztelt !
A Hallgatói Követelményrendszer (HKR) 132-132/A. §-ok rendelkezéseinek értelmében a Rektori Hivatal Oktatási Igazgatósága a karokkal együttműködve 2010 júliusa folyamán végre fogja hajtani az ún. átsorolást [Ftv. 55.§ (1)]. Ennek során a gyengén teljesítő államilag finanszírozott képzésben részt vevő hallgatók költségtérítéses képzési formába kerülnek átsorolásra, kiemelkedő tanulmányi teljesítményű költségtérítéses hallgatók képzései pedig - a megüresedett államilag finanszírozott helyek számának megfelelően - államilag finanszírozott formába sorolódnak. (A pontos szabályok a HKR fent hivatkozott paragrafusában megtalálhatóak, a HKR hatályos szövege a [link] cím alatt érhető el.)
Az át- és visszasorolás az ETR-ben megvalósított modul segítségével 2010-07-30-án fog megtörténni (éles átsorolás). Az éles átsorolás előtt három próba-átsorolást végzünk el, melyek eredményének publikálása lehetőséget ad arra, hogy Ön is áttekinthesse az átsorolás szempontjából releváns adatokat, és ezek hibája/hiányossága esetén javítást/kiegészítést kérhessen a Tanulmányi Osztályon.
Ez az üzenet az 1. próba-átsorolás eredményét tartalmazza, az ETR-ben 2010-07-15 16:00 időpontbeli állapot szerint. Felhívjuk figyelmét, hogy az érdemjegyek rögzítése még sok helyen folyamatban lehet, ezért a 2009-2010-2-es félévben megszerzett kreditek mennyisége - és így az összesített korrigált kreditindex is - a következő napokban még növekedhet.
Önnek az ELTE-n van olyan államilag finanszírozott képzése, amely a fent említett szabályozás hatálya alá esik, ezért potenciálisan esélyes arra, hogy ha kevéssé jól teljesíti tanulmányait, akkor e képzése költségtérítésessé sorolódjon át.
Az alábbi adatokat vettük figyelembe az átsorolás elvégzésekor a BBA ...(v __.__) képzésén:
Legutolsó aktív ciklus: 2009-2010-2
Utolsó előtti aktív ciklus: 2009-2010-1
Mentességet élvez: Nem
Képzési terület: bölcsészettudomány
Képzési ág: modern filológia
Szak: --
Szakképzettséget eredményező szakirány: --
Teljesített kredit: 45
Összesített korrigált kreditindex: 2.783333
A fenti adatok alapján Ön az átsorolás folyamatában részt vesz, de átsorolásra nem kerül, tanulmányait államilag finanszírozott formában folytathatja.
Van okom aggódni? Minden állami képzéses kap ilyen levelet, vagy csak azok, akik gyengébben teljesítenek?
Nagyon félek, hogy átsorolnak...
"Szerintem ezt mindenki megkapta!Még a költségesek is."
Ez így nem igaz. ELTE-n tanulok, de én nem kaptam. Az ok baromi egyszerű: nekem az állami féléveim elfogytak, így én átsorolásban nem is vehetek részt. Ennyi.
jelen állás szerint nem fognak átsorolni, de emiatt aggódnék kicsit: Felhívjuk figyelmét, hogy az érdemjegyek rögzítése még sok helyen folyamatban lehet, ezért a 2009-2010-2-es félévben megszerzett kreditek mennyisége - és így az összesített korrigált kreditindex is - a következő napokban még növekedhet.
Másoknak is változhat a korrigált kreditindexe, így eléd kerülhet és ezért lecsúszhatsz talán. De ez csak nagyon talán talán.
ezt én is megkaptam
egyelőre nincs miért aggódnod sztem
és a 21 és 24 kredit elég, mivel biztos több, mint a fele
nem szoktak 40 kreditet előírni egy félévre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!