Milyen munkát találhatók programozáson és rendszergazdák kívül?
Mi oka van, hogy az egyetemet elakarod kerülni? Sajnos diploma nélkül mindig hátrányban maradsz.
Egyébként rengeteg ága van az informatikának, fel sem lehetne sorolni.
Ha nagyon komoly szinten értesz valamihez, nagy szerencsével de akár diploma nélkül is megkaphatod a kiszemelt állást. Az már megint más, hogy egy helyben fogsz toporogni a ranglétrán, és egyszer ígyis-úgyis elküld a munkáltatód egyetemre levelezőre legalább.
Egyébként tudtommal rendszergazda munkára felvesznek diploma nélkül is, ha máshol nem is, de valami kis hivatalokba vagy akár általános sulikba, mert oda jóformán kutya se megy. Mondjuk a fizetés miatt nem csodálom.
Amit középiskolában tanítanak programozás címen azt meg tudod magad is tanulni, ha:
1. A tanulást szenvedéllyel csinálod, azaz nem azért, hogy kipipáld, hanem hogy csinálj vele valamit hobbiból, és hogy tanulj ("több" legyél)!
2. Legalább átlagosan intelligens vagy.
3. Szerzel tananyagot.
4. Középfok alatti nem sokkal az angolod.
Sok onlájn kurzus van programnyelvekre. Én most a cppinstitute.org középhaladó C tanfolyamát végzem hobbiból. Korábban a coursera.org Pythont végeztem. Az edx.org-on is vannak tanfolyamok.
Ezután felvételizel egyetemre, és tanulsz. Utána lehetsz rendszergazda (is), hálózatüzemeltető, adatbányász, adatbáziskezelő stb.
Az elég probléma, hogy a Neumann-ban nem tanítottak, de semmivel sem vagy hátrébb, mint egy sima gimnazista aki egyetemre megy. Ha az OKJ-ra elmész, akkor ott megtanítanak arra amire szükséged lesz, erre lett kitalálva. (állítólag)
Én elektronikai technikusként végeztem, technikumig semmi programozás, aztán megtanították velünk az assemblert, a pascalt és a c++ alapjait. Szóval nem hiszem, hogy pont a Neumann-ban OKJ-n ne tanítanák.
De persze, mint mindenhol így itt is igaz, hogy magadnak tanulsz. Ha nem jársz utána, nem érdekel, akkor nem fogod megtanulni, ha tanítanak se.
#9 Rendkívül érett személyiségre vall amit Te most kitoltál magadból! :) Majd rájössz, amikor a friss diplomást veszik fel, hogy ossza neked az észt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!