Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozáson kivűl hol...

KIakadtam00 kérdése:

Programozáson kivűl hol tudnék elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
Ha el végzem az OKJ végzést és nem szeretnék egyetemre menni akkor milyen területre mehetnék?
2019. júl. 20. 23:38
 1/8 anonim ***** válasza:
Pl. lektorálás.
2019. júl. 20. 23:57
 2/8 anonim ***** válasza:
36%

Hogy értve milyen területre mehetnél? Amihez értesz. Viszont azt muszáj megemlíteni, hogy az OKJ képzések valóban nem sok mindent érnek. Az anyag sem ér semmit amit leadnak, és később a papír sem amit adnak ha elvégzed.

Persze nem lehetetlenség OKJ-val elhelyezkedni programozóként, de akkor nagyon ki kell tűnnöd a tudásoddal, hogy bármire is vihesd.

OKJ-val már az is eredmény ha bejutsz egy fejlesztő céghez, de sajnos mindig csak a ranglétra alján lesz helyed, amíg el nem küldenek legalább egy levelező szakra, egyetemre.

2019. júl. 21. 00:33
 3/8 anonim ***** válasza:
72%

Két fő irányvonal van az informatikában: az üzemeltetés (rendszergazda) és a fejlesztés (programozás). Az utóbbiak írják a szoftvereket - legyen az asztali-, webes-, mobil-, vagy beágyazott környezetre íródott. Az előbbiek üzemeltetik a hálózatokat - legyenek azok távközlésiek, közületiek (vállalat, önkormányzat, iskola,...) - menedzselik a szervereket, a szerverekre csatlakozó klienseket, kezelik a hálózati eszközöket (routereket, switcheket, vezetéknélküli elérési pontokat,...).

Ehhez mérten két féle fő OKJ-képzés létezik:

* 54 481 06: Informatikai rendszerüzemeltető [ [link] ]

* 54 213 05: Szoftverfejlesztő [ [link] ]

Elhelyezkedni el lehet, de nehezebb - komolyabb cégek felsőfokú végzettséget várnak el. Ennek ellenére kisebb cégekhez el lehet vele helyezkedni - de egy dolgot szögezzünk le: bármilyen képzésre is jelentkezel, fontos az önálló, tanórákon kívüli gyakorlás, önképzés, mivel a képzések csak az alapokat adják.

2019. júl. 21. 01:18
 4/8 anonim ***** válasza:
57%

Az OKJ egyfajta mankónak jó az autodidakta tanuláshoz. Arra alapozva lehet valakiből jó programozó, de ahhoz az kell, hogy tényleg saját maga is igyekezzen. A szokásos hanyag iskolás hozzáállás, amikor is a minimálisan szükségesnél egy grammal sem tesz hozzá többet az ember, az OKJ-s képzésen egyenlő az öngyilkossággal. Attól, mert ott vagy órákon, meg dolgozatokra tanulsz, még nem lesz belőled programozó. De mondom, egyfajta iránymutatásnak viszont nagyon jó.

Egyébként a kérdésed kicsit kusza. Pontosíts, hogy mit szeretnél megtudni?

2019. júl. 21. 10:33
 5/8 anonim ***** válasza:

"Az OKJ egyfajta mankónak jó az autodidakta tanuláshoz."

Ez nagyon-nagyon-nagyon-nagyon igaznak tűnik, legalábbis egyelőre így látom én is.

Én se értem, Kérdező, hogy mire gondolsz pontosan.

"Rendszergazda" OKJ-ra? De akkor miért programozás kategória? Azzal az OKJ-val nem programozónak képeznek.

A szoftverfejlesztő OKJ a szoftverfejlesztésről szól, kisebb részben webfejlesztés, nagyobb részben Java és C#, ez függhet a tanártól is, hogy melyik nyelvre mekkora hangsúlyt fektet.

Önmagában igen kevés, főleg az 1 éves.

Többszörösét kell magadtól tanulnod és igazából fogalmam sincs, hogy tűnhet ki az ember, hogyan mutathatja meg a cégeknek, hogy ő nemcsak a kötelezőt tanulta meg, hanem mellette sokkal többet. Nekem jelenleg ez a gondom.

2019. júl. 21. 21:00
 6/8 anonim ***** válasza:

"és igazából fogalmam sincs, hogy tűnhet ki az ember, hogyan mutathatja meg a cégeknek, hogy ő nemcsak a kötelezőt tanulta meg, hanem mellette sokkal többet. Nekem jelenleg ez a gondom."

Hobbi projektek? ;)

2019. júl. 21. 21:13
 7/8 A kérdező kommentje:

Az iskolámban általában nem volt programozás tanár így nem tanultam meg rendesen akik még voltak lófaszt se értek..

A kommentet el olvasva mostmár a kérdésem az lenne hogy egyetemen nélkül nem lehet elhelyezkedni az infromatikán belül?

A egyik kommentelő megemlitette hogy 2 helyre helyezkethetnék el 1.Programozás(off) 2.Rendszergazda

Viszont én mindenhol azt hallom hogy csak egyetemes Rendszergazdákat keresnek akinek nincs az ne is jelentkezem.

Nincsenek ilyen gyengébb állások? Ahová elég a 4+1 év informatikus képzés +Cisco képzés +lcdl f@@szság?

2019. júl. 22. 00:30
 8/8 anonim ***** válasza:

#7: Például:

* [link]

* [link]

* [link]

* [link]

* [link]

* [link]

2019. júl. 22. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!