Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi ez a nagy ellenszenv az...

Mi ez a nagy ellenszenv az ELTE-vel szemben?

Figyelt kérdés

Más egyetemek hallgatóitól lehet ezt tipikusan hallani, hogy az ELTE teljesen lezzülledt egyetem, egyáltalán nem jó. Csak a hírnevéből él.

Sőt, egyesek kifejezetten "gyenge és rossz" egyetemnek tekintik!

Pl. károlisok instant gyűlölik az ELTE-t, de sok más egyetemistától is hallani ezt.

Ezzel szemben az ELTE felől nem hallani ennyi keserűséget más egyetemek irányába.

Valahogy úgy tudnám leírni ezt a szituációt, mint a mérnökök és a bölcsészek kapcsolata:

A mérnök(nem mindegyik, csak frusztrált/gyengébbik részük) beszól, de a bölcsész nem viszonozza.

Vannak kivételek, biztos van nagyszájú bölcsész is, de nem ez a tendencia.

Én, mint ELTE-s talán elfogult vagyok néha, elismerem.. de hogy gyenge egyetem lenne, azt sosem fogom! :D

Az egyszerűen nonszensz.

Igen, nem gyakorlatorientált ez az egyetem, hanem egyenesen az elméletre fókuszálnak a tanárok, igyekeznek tudományos felfogásra nevelni minket.

Bizony, ez nem mindenkinek megy és nyilván egyszerűbb az egyetemre rámondani, hogy xar meg béna, amikor csak önmagunkba kellene egy kicsit nézni.

Savanyú lehet az idei szőlő.

Igaz, az irigység emberi dolog, ezért nem is hibáztatnék senkit, ha irigy lenne, viszont az illem megköveteli, hogy ezen uralkodni tudjunk.

2019. aug. 26. 12:20
1 2 3 4
 31/33 A kérdező kommentje:

Jaj csak most nézem, hogy nem csak sírdogáltál te itt.

Ne haragudj, nem olvastam végig elsőre a válaszod, mert csak annyit láttam, hogy nyavalyogsz.

Jurista?

Hát igen, jogban az ELTE és a PPKE tarol.

Utána jönnek az ilyen "gyöngyszemek", mint a károli.

Sajnos ez van, a név számít.

Főleg akkor, ha pl. olyan szakra jársz, mint a jogász, amiből évente kb. 1500-2000 ember diplomázik.

Hatalmas a verseny, fontos a név. Valamit fel kell mutatni, sajnálom :(

Azóta egyébként minden megvan, szakdoga leadva, imádták.

Holnaptól kezdődnek a záróvizsgák és remélhetőleg szépre diplomázok, szép ELTE-s diplomára :)

Kinéztem magamnak egy jó kis állást is egy egészségügyi magáncégnél, de szerintem a mostani nyáron inkább kipihenem ezt az uccsó félévet :D

Biztos voltak olyanok, akik elbuktak emelt kémián, az őszi érettségire való felkészítésükkel simán kihúzom egy jó darabig.

2020. máj. 31. 15:19
 32/33 anonim ***** válasza:
32%
Te esküvagy egy beteg troll vagy
2020. jún. 1. 23:00
 33/33 A kérdező kommentje:
Szerintem keversz azzal az alakkal, akit reggelente a tükörben viszontlátsz.
2020. jún. 2. 01:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!