ELTE kreditrendszer értelmezése?
Sziasztok!
Szeptemberben kezdtek az ELTE angilisztika szakán és az alábbi nem világos:
Szóval ez azt jelenti, hogy:
6.-os pont: 160 kredittel kell rendelkeznem legalább a képzés befejezéséig.
utána a 6.x felsorolásoknál félévenként értendők a megszerezhető minimális kreditek?
illetve:
6.1 - Ezt a sort nem nagyon értem. mik tartoznak ide?
6.2 - Itt az angilisztikához közvetlenül/szorosan kapcsolodó tárgyakra gondol?
6.3 - ha félévenként értendő akkor félévenként 10 kreditnek kell összejönnie szabadon választható tárgyakból?
6.4 - ez oké.
6.5 - itt akkor gondolom a gyakorlati tárgyakra gondol.
6.6 - pedig a szakmai gyakorlatra gondol.
Bocsánat ha triviális kérdéseket tettem fel de nincs ismerösöm aki segithetne. Viszont próbálom megérteni a rendszert.
Köszönöm szépen annak aki tudna segiteni!
Eddig a felvett tantargyakbol van Kötelező: 27, szabvál 5 kreditem.
Akkor a kep szerint a szabadon valasztotbol meg felkellene vennem +targyat, hogy meglegyen a 10kredit?
6.2 a specializációt érti vagy a minort, ez attol függ melyiket választod. A specializáció az az angolhoz kapcsolódik, viszont ha szeretnéd akkor elmész töri minorra.
Viszont én nem tudok arról, hogy lenne szakmai gyakorlat btkn hacsak nem tanáris szakod van.
120 kredit az anglisztikához tartozó kreditérték
50 a minor/specializáció
10 kredit a szabadon választott tantárgyak .
A lényeg hogy félévente teljesíts 30 kreditet, így a biztos, ez a minimum, 2 félév alatt meg kell lennie 30 teljesített kreditnek egyébként (vagy 36?) máskèpp páros lábbal viszlát, de nem hiszem hogy ez annyira teljesíthetetlen legyen.
Szerintem jobban jársz ha a mintatantervet nézed meg ott fel is van tüntetve hogy 120 kredit az alapszak, mennyi a specializáció, és logikusan ezen kívül kell 10 kredit ( ajánlom a pazichologiai kisérletben való részvételt potyaötös és 2 kredit)
10%-kal teljesíthetez túl , ami azt jelenti, hogyha 198 kreditnél többet teljesítesz fizetned kell, hacsak nincs dékáni méltányosságid, hogy kutatómunkát végzel. (Ha jól emlékszem 3000/kredit de ha nem valaki javítson ki.)
10 szabadon választott kredit kell a 6 félév alatt, ha viszont nem a specializációt választod, már most érdemes nézegetni a minorokst, mert van ami előfeltételes és már az első félévben teljesíteni kell alapozótárgyakat (japán,skandi nyelvek, portugál, azt hiszem a szláv nyelvek is, bár az oroszhoz kell előzetes nyelvtudás.) egyedül ha jól emlékszem az ügyvitel minor nem ráépülős és nem kell elkezdeni az első félévben. Ha nem tudsz bent maradni minoron akkor ezek szabad kreditbe számolódnak át, szóval én azt javaslom az első évben ne vegyél fel szabadon választottat, csak akkor ha mindenképp a specializációt akarod majd felvenni.
Nagyon szépn köszönöm a válaszokat! Sokat segítettetek.
"azt javaslom az első évben ne vegyél fel szabadon választottat, csak akkor ha mindenképp a specializációt akarod majd felvenni."
fel lett véve 1 szabadon választott mert csak kötelezővel nem volt meg az ajánlott kredit érték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!