Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi ez a nagy ellenszenv az...

Mi ez a nagy ellenszenv az ELTE-vel szemben?

Figyelt kérdés

Más egyetemek hallgatóitól lehet ezt tipikusan hallani, hogy az ELTE teljesen lezzülledt egyetem, egyáltalán nem jó. Csak a hírnevéből él.

Sőt, egyesek kifejezetten "gyenge és rossz" egyetemnek tekintik!

Pl. károlisok instant gyűlölik az ELTE-t, de sok más egyetemistától is hallani ezt.

Ezzel szemben az ELTE felől nem hallani ennyi keserűséget más egyetemek irányába.

Valahogy úgy tudnám leírni ezt a szituációt, mint a mérnökök és a bölcsészek kapcsolata:

A mérnök(nem mindegyik, csak frusztrált/gyengébbik részük) beszól, de a bölcsész nem viszonozza.

Vannak kivételek, biztos van nagyszájú bölcsész is, de nem ez a tendencia.

Én, mint ELTE-s talán elfogult vagyok néha, elismerem.. de hogy gyenge egyetem lenne, azt sosem fogom! :D

Az egyszerűen nonszensz.

Igen, nem gyakorlatorientált ez az egyetem, hanem egyenesen az elméletre fókuszálnak a tanárok, igyekeznek tudományos felfogásra nevelni minket.

Bizony, ez nem mindenkinek megy és nyilván egyszerűbb az egyetemre rámondani, hogy xar meg béna, amikor csak önmagunkba kellene egy kicsit nézni.

Savanyú lehet az idei szőlő.

Igaz, az irigység emberi dolog, ezért nem is hibáztatnék senkit, ha irigy lenne, viszont az illem megköveteli, hogy ezen uralkodni tudjunk.

2019. aug. 26. 12:20
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

#8 Hm, és te hol láttál hasonló utalást erre?

Én csak annyit írtam, hogy meg kell tanulni olvasni, mert egyetemen ezért harapnak rendesen.

Itt gyk-n meg kiveséznek érte.

Egyébként azért lennék paraszt, mert megvédem magam az alaptalan és értelmetlen válaszoktól?

Számtalam vádat kapok, rendesen leszólnak, ha megtudják, hogy az ELTE-re járok.

Én sosem szólok vissza, egyetlen egy rossz szót sem mondtam másik egyetemekre, hogy milyen lenne ott az oktatás, miután sosem jártam ott.

Ezt minden frusztráltság nélkül, mint tényt jelentem ki! :D

Büszke vagyok arra, hogy az ország egyik legjobb egyetemére járhatok.

Sokan ezt úgy kezelik, mintha "legjobbat" mondtam volna, pedig még csak gondolni sem gondolom a legjobbnak.

"Nálunk a Röhlich szövettan egy féléves szövettani kurzus anyaga volt, elte bioszon 2 hét van rá"

Igazad van, első kézből tudok erről.

Nos, itt egy nagyon gyors tempót követnek a tanárok.

Sok mindent várnak el kis időn belül.

Ettől függetlenül teljesítenek is a bioszosok, büszkék is vagyunk rájuk.

Máshol sokkal tőbb idő adatott meg ugyanerre, ott is megtanulják és teljesítenek is.

Ezt viszont nem tudom összerakni.

Ha egy egyetem jobb/rosszabb mivoltáról beszélünk, akkor inkább a "mennyiség" a fontosabb, mint az "időtartam".

#9, #10

Ezzel szimplán nem tudok mit kezdeni :D

Savanyú a szőlő, a szomszéd fűje mindig zöldebb.

2019. aug. 26. 18:05
 12/33 A kérdező kommentje:
*több
2019. aug. 26. 18:16
 13/33 anonim ***** válasza:
61%
Hányadéves vagy amúgy?
2019. aug. 26. 18:24
 14/33 A kérdező kommentje:
Idén leszek harmadéves szeptemberben.
2019. aug. 26. 18:50
 15/33 A kérdező kommentje:
#49%-os, megkérdezhetem, hogy te mivel folakozol? Mi a végzettséged?
2019. aug. 26. 19:28
 16/33 A kérdező kommentje:

*foglalkozol

Illetve +kérdés:

Melyik egyetemen végeztél?

2019. aug. 26. 19:31
 17/33 anonim ***** válasza:
13%

" #49%-os, megkérdezhetem, hogy te mivel folakozol? Mi a végzettséged?"

persze, de miért releváns? én csak egy random válaszoló vagyok, mig neked van kitüntetett szereped.

fizikával foglalkozom, érettségim van.

2019. aug. 26. 21:03
 18/33 A kérdező kommentje:
Csak kíváncsi voltam.
2019. aug. 26. 21:21
 19/33 anonim ***** válasza:
77%
49%-os...nos ezért is ragadtál meg az érettséginél habár fizikával foglalkozol, ennél magyar érettségin is jobb szövegértési tudás kell.
2019. aug. 27. 11:45
 20/33 anonim ***** válasza:
0%
Sajnos pluszpontból nem értem el az 500at. 10 pont híján. Mindegy mert úgyis csak 100at lehet vinni.
2019. aug. 27. 11:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!