Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Üdvözletem mindenkinek! Az...

Üdvözletem mindenkinek! Az alábbi érettségi eredményeimmel vajon be tudnék e jutni a Szegedi Tudományegyetem BTK-nak történelem szakára? NEM költségéritésesen. Minden tárgyból középszinten érettségiztem.

Figyelt kérdés

Magyar nyelv és irodalom: 65% 4-es///Történelem: 85% 5-ös//Német nyelv: 60% 4-es///Földrajz:68% 4-es///Matematika: 27% 2-es

11.ben irodalom3//nyelvtan3//matek2//német4//frajz5//töri4

12.ben:irodalom2//nyelvtan3//matek2//német4//frajz5//töri4

2010. júl. 13. 00:36
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

nem kéne lebeszélni a gyereket ha egyetemre szeretne menni, szíve joga odamenni!

(bírom a sok barmot akik okoskodnak és próbálják megmondani hogy kiből mi ne legyen és hova ne menjen...)

2010. júl. 13. 18:14
 22/28 anonim ***** válasza:
2010. júl. 13. 18:33
 23/28 anonim ***** válasza:
67%

Nem akarlak elkeseríteni, de pont az olyanok szoktak sírni, akik vígig kitűnők voltak (tisztelet a kivételnek, akik tényleg az eszük miatt voltak kitűnők).

Nem jelent semmit az, hogy hányasra érettségizett, az meg pláne nem, hogy milyen osztályzatokat kapott a 4 év alatt. A tanárok nagyobb része sajnos nem korrekt, ezt mindenkinek be kell látnia. Velem is volt olyan, hogy indokolatlanul voltam kettes egy tantárgyból, de az ellenkezője is megesett, ötöst kaptam, holott hármast sem érdemeltem volna...

Ha pedig képes rá, hogy újraérettségizzen olyan eredménnyel, hogy fel is vegyék, akkor meg nem értem, hogy mi a kifogásotok az ellen, hogy egyetemre/főiskolára járjon.

2010. júl. 13. 19:45
 24/28 anonim ***** válasza:

utolsónak: tudod általában olyanok pattognak ezen az oldalon hogy: "miért nem tanultál 4 év alatt" meg " a jövő értelmisége leszel" meg "nem vagy egyetemre való ilyen eredményekkel" és hasonló beszólások, akik tuti hogy vagy szakmunkások, vagy szenvedik végig az egyetemet, mert nem tudnak teljesíteni, ilyenkor meg persze osszák az észt, mert látják hogy más tanulna, csak ilyenkor a saját egojukat fényezik, mintha olyan értelmes emberek lennének ....

Azoknak nagy a szájuk sajnos, és hiába írja le ide a "pattogós" hogy ő XY egyetem-re jár, írni bármit lehet.

Én biztatom a kérdezőt, és üzenem: semmi sem lehetetlen, tényleg csak akarni kell és persze tanulni amennyit bírsz, hogy jól teljesíts! Érettségizz újra, én azt ajánlom, de úgy, hogy a következő eredményed a maximális tudásodat tükrözze!

2010. júl. 13. 19:52
 25/28 A kérdező kommentje:
velem sem volt korrekt a töritanárom sajnos... állndóan fullos dolgozatokat irtam és vagy 4/5 lett vagy 4es de ötös sosem.a suliban más töri tanár meg mindig mondta h 5öst érdemelnék.erről ennyit :S de ugye az érettségim meg azért lett 5ös mert ott volt az igazgató meg ugye az elnök is..
2010. júl. 13. 21:05
 26/28 anonim ***** válasza:

bocsánat akkor, mert én voltam, aki nem javasolta ilyen átlaggal az egyetemet, azért legyen már egy színvonal... én a 4,8-mal végizgultam a felvételit holott tudatosan készültem a továbbtanulásra. jól tanultam, és nyelvizsgát is letettem, nem az érettségi után kezdtem el sopánkodva számolni a pontjaimat, hogy nem lesz elég, és újra mennem kell...

de tessék nyugodtan, rossz eredmény volt a suliban, matek kettes, magyar kettes, töri kettes, se baj, köcsög volt a tanár, menjetek és mutassák meg, irány az ELTE, BME 2-3-as átlaggal! rajta! lehet bizonyítani. Most úgy őszintén, azért gondoljatok már bele, aki nem bír a középsulis tananyaggal mit akar a felsőoktatásban? Egy vizsgára többet kell tanulni, mint az egész érettségire, és van hogy 8 vizsgád is van egy félévben...

Ahogy az előttem szóló is írta, majd jönnek utána sírni.

2010. júl. 13. 23:54
 27/28 anonim ***** válasza:

19:52-es vagyok

Igazad van részben kedves utolsó, de sajnos a színvonal az egyetemeken/fősulikon már rég a béka feneke alatt van ... Nem olyan mint 10 éve, ezt szerintem mindenki belátja .. De lehet olyan, aki a 4 év alatt valóban rosszul teljesített, lehet lusta volt, lehet elvette az eszét valami hülyeség, és most kapott észbe hogy elcseszte ... ilyenkor még van visszaút, ha TÉNYLEG akarja. Vagy szembesül azzal, hogy saját hibája miatt van ebbe a helyzetbe, és ezentúl igyekszik változtatni.

A sopánkodás sem old meg semmit, vagy jajj van esély, járhatok még egyetemre? stb kérdések, mert cselekedni kell, nem aggódni/kérdezni.

A tanárok tényleg mocskok, én végig tanultam a 4 évet, érettségire rengeteget készültem, és 70-80%os érettségiket írtam, mert a vizsgáztató tanárunk ki jelentette, hogy mi infó szakközepes tanulók vagyunk ő meg elit gimnáziumból jött, ezért senki se várjon jó eredményeket tőle. A tanáraink persze mondták, hogy itt aki jól teljesített, annak a tudása tényleg megvan, de ez absz. nem érdekelte a mi vizsgáztató nőnket. Így is felvettek ahova akartak, de nem az érettségimnek köszönhettem, hanem a 4 éves eredményeimnek.

Tény h rossz az egész rendszerünk, olyanok is kapnak diplomát akik meg sem érdemlik, rengeteg a fizetős, gyakorlatilag tavaly 160 ponttal kerülhettek felsőoktatásba. Az meg mint tudjuk a legalja volt a ponthatárnak...

Viszont van sok államilag támogatott aki végigbulizza az egyetemi éveit, nem érdekli ha csúszik, viszont volt egy olyan fizetős csop.társam, aki középsuliba nagyon rossz tanuló volt, de az egyetemen olyan szorgalma lett, hogy bárki megirigyelhette volna a kitartását, és elszántságát!

Ezért írtam a kérdezőnek hogy érettségizzen újra, megvannak a tételek gondolom neki, és van 3 hónapja felkészülni, ez idő meg elég. Közbe nézhet egy egy éves OKJ-t tanulhat nyelveket, kimehet külföldre dolgozni, szóval rengeteg a lehetősége, kétségbeesni nem kell, lehet ez a buktató teszi rendbe a felfogását/életét.

2010. júl. 14. 00:28
 28/28 anonim ***** válasza:

Figyelj, amit most írok azt a legnagyobb őszinteséggel és jószándékkal írom!

SOHA NE MENJ BTK-RA, csak ha nagyon azt akarod és nagyon elkötelezett vagy, de talán még akkor se!

Borzasztó egy hely, unalmas, semmi értelme, hülyeségeket tanulsz, hülyét csinálsz magadból.

A követelmény, az órák, a társaság nulla.

Mocsok egy hely!

Nagyon messziről kerüld el!

Sajnos tapasztalatból beszélek! Nem hittem, hogy egy egyetem ennyire szar lehet, ezerszer elátkoztam azt a napot amikor oda jelentkeztem.

Ha megpróbálod, csak egy-két évet elcseszel és utána másba kezdesz.

Ha meg végig csinálod, akkor kapsz egy szó szerint semmit érő diplomát (kivéve talán ha tanár leszel).

Nem leszólni akarlak, csak figyelmeztetni! Fogadd meg amit tanácsolok, nem akarok rosszat!

2010. okt. 1. 11:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!