Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Üdvözletem mindenkinek! Az...

Üdvözletem mindenkinek! Az alábbi érettségi eredményeimmel vajon be tudnék e jutni a Szegedi Tudományegyetem BTK-nak történelem szakára? NEM költségéritésesen. Minden tárgyból középszinten érettségiztem.

Figyelt kérdés

Magyar nyelv és irodalom: 65% 4-es///Történelem: 85% 5-ös//Német nyelv: 60% 4-es///Földrajz:68% 4-es///Matematika: 27% 2-es

11.ben irodalom3//nyelvtan3//matek2//német4//frajz5//töri4

12.ben:irodalom2//nyelvtan3//matek2//német4//frajz5//töri4

2010. júl. 13. 00:36
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
40%

azért nem semmi önbizalma van egyeseknek.

az én érettségi, és minden tanév végi jegyeim:

matek 4

töri 5D

magyar nyelv 5D

magyar irodalom 5D

angol nyelv 5D

kémia 5

angol középfokú C

Én csak főiskolára jelentkeztem, mert a tanáraim azt mondták, nem vagyok kítűnő, és nincs esélyem bejutni az egyetemre. (Jelzem ennek örülök, mert fősulin teljesen más szakra adtam be, mint egyetemre akartam. Most lehetnék munkanélküli!) Te olyan átlaggál meg szemrebbenés nélkül beadnád egyetemre? Hát...

Illetve lenne egy kérdésem. Mi értelme van csak azért beadni, hogy legyen diplomád? Van egy ismerősom, aki közepes eredménnyel végzett érettségin, kb. ilyen volt a középsulis eredménye végig. Egy célja volt: egyetemi diploma. Kikereste azt a szakot, ahová a legkevesebb volt a ponthatár, köze nem volt hozzá. Végig szenvedte az egészet, mert nem érdekelte. Ja és most munkanélküli, bár a célját elérte: egyetemi diplomája az van.

2010. júl. 13. 08:37
 12/28 anonim ***** válasza:
48%
másrészt töri 4-el mit akarsz történelem szakon? oké, hogy az érettségid 5, de a jegyed csak négyes volt. ha középsuliban 4-est produkáltál töriből, hogy fogod azt a rengeteg anyagot majd az egyetemen megtanulni?
2010. júl. 13. 08:39
 13/28 anonim válasza:
34%

"Magyar nyelv és irodalom: 65% 4-es"

Ez komoly 65%-ra 4-es?

Én 20 éve nem láttam iskolapadot de nekem a szakmunkáson ez csak egy kettes lett volna.

Ennyire legyengítették az oktatást?

Te akarsz értelmiségi lenni?

2010. júl. 13. 09:15
 14/28 A kérdező kommentje:
először is:nemazért akarombeadnia jelentkezésthcsakdiplomámlegyen hanemazét mert szeretema történelmetés érdekel is azmeghogy tiittmit gondoltok meg mit hisztekés olyanngy arcotokvanaz engem egy cseppet sem érdekel!!:-D aazirodalomnakmega mateknakugytudomsemmi köze a törihez...ja és ama töri 4esemnema tudásomat tükrözi...ha ismernétek nem ezt mondanátok
2010. júl. 13. 09:51
 15/28 anonim ***** válasza:

én orvosira fogok menni, idén maradok itthon csinálom az emelt érettségit. Ha nem vesznek fel neked is ezt ajánlom!

Ősszel tudsz menni vizsgázni, augusztusba jelentkezhetsz őszi érettségire, van 3 hónapot felkészülni. De elmehetsz egy egy éves OKJra is, és májusba is érettségizhetsz, ha kevésnek érzed az időt!

2010. júl. 13. 10:09
 16/28 anonim ***** válasza:

Rosszul tudjátok, jövőre már csak 28-at fog érni a közép nyelvvizsga és nem 35-öt. A felsőfok is csak 40-et, a nyelvért is csak max. 40-et kaphatsz.

Ismételned mindenféleképpen kell, emelt törit min 80-85% körül kellene írnod, elvégre töri szakra mész, a közép töri 85% nem egy jó teljesítmény.

Az idegen nyelv nagyon egyszerű középszinten, azt is lehetne még javítani.

2010. júl. 13. 10:09
 17/28 anonim ***** válasza:

A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 08:37

Jót nevettem rajtad. :D :D :D

Kérdezőnek: Ha tényleg törit akarsz tanulni, akkor ugorj neki, javíts ősszel vagy tavasszal az érettségin és össze fog jönni, ha tényleg akarod! :)

2010. júl. 13. 10:42
 18/28 anonim ***** válasza:

Kedves 09:15!

Az érettségit azóta így osztályozzák, mióta létezik. Nem akarlak leszólni, szükség van a szakmunkásokra, de ha csak azt végezted el, azt jelenti, hogy nincs érettségid, szóval nem nagyon pattognék a helyedben.

2010. júl. 13. 12:13
 19/28 anonim ***** válasza:
Igazuk van azoknak, akik írták, hogy ilyen eredménnyel talán nem kéne egyetemre menni, Neked is kínszenvedés lesz, hidd el.
2010. júl. 13. 16:01
 20/28 anonim ***** válasza:
53%
Nem kellene lebeszélni a kérdezőt az egyetemről. Ha ez a szíved vágya, akkor tegyél meg mindent, hogy felvegyenek. Egyébként meg, az, hogy ilyen eredménnyel érettségizett, nem jelent semmit. A barátnőm a matekérettségin megbukott, most pedig az ELTE-n diplomázott 4-esre.
2010. júl. 13. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!