Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Tudnátok segíteni a Szent...

Sinka Balázs01 kérdése:

Tudnátok segíteni a Szent Péter esernyője olvasónaplóban! Az lenne a kérdés hogy Mi az igazi oka annak hogy a falu meggazdagodott? Meg hogy mi a mű tanulsága 4 összefüggő mondatban. Meg mi a szerepe a véletlennek a műben?

Figyelt kérdés
2019. máj. 26. 13:57
 1/2 anonim ***** válasza:

Mi az igazi oka annak hogy a falu meggazdagodott?

- Az esernyő az oka, mert amikor előkerült, mindenki azt hitte, hogy varázserővel bír, ezért minden eseményre elvitették (és borsos árat fizettek érte).

Mi a mű tanulsága? (4 összefüggő mondat)

- Több tanulsága is van a filmnek. Példa: A mű tanulsága Wibra György és Veronka kapcsolatában nyilvánul meg. A fiú közeledése először csak az esernyőnek volt köszönhető. Majd a sok átélt élmény ráébresztette őt, hogy fontosabb dolog is van, mint az örökség. Az igaz szerelem és egy lány, aki a világon mindennél többet jelent a számára. Személy szerint Veronka.

Mi a szerepe a véletlennek a műben?

- A véletlen hozta össze a két ifjút, Veronkát és Gyurit. A véletlennek hála gazdagodott meg a falu.

Remélem segítettem. De azért aki elolvasta a regényt vagy legalább látta a filmet, az könnyen tud is rá válaszolni. Nekünk nemrég volt kötelező, a könyvet én se olvastam, de azért megnéztem a filmet. Ajánlom neked is, viszonylag érdekes volt és jobb, mint a könyv. Legközelebb vedd a fáradságot és oldd meg egyedül. ;)

2019. máj. 28. 10:19
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2019. máj. 28. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!