Mi a neve ennek a Matek feladatnak és mire való?
Na most vagy én értem félre a kérdést, mert amennyire én tanultam a zárójel csupán meghatározza a műveleti sorrendet, nincs benne semmi integrálás.
5 x 4 = 20
Integrálást csak emelt matekon tanítanak tizenkettedikben nem általánosban.
1:
integrál (ige)
1. Rendszerbe beépít; egy kisebb, addig különálló részt egy rendszerbe illeszt.
Változik az oktatás, de egyébként csak műveleti sorrend. Tanultuk ugye, hogy szorzás osztás majd összeadás kivonás. Ezek előtt van, legerősebb műveletként a zárójel, mivel az minden létező műveleti sorrendet felborít, ill. sorrendben így néznek ki a zárójelek:
első: ()
második: []
és a harmadik: {}
Abban az esetben, ha többet kell használni.
A zárójelben lévőt végzed el először, az 5x4=20, majd abból vonod ki a 3-mat, így 17 lesz (egyenlet jobb oldala).
Ha nem vennéd figyelembe a zárójelet, akkor pl. 4-3=1 és ha azt szorzod 5-tel, már nem 17 az eredmény.
"ill. sorrendben így néznek ki a zárójelek:"
Ezt te döntötted el önkényesen, vagy referenciát is tudsz felmutatni?
A negyedik, ötödik, hatodik,... zárójel hogy néz ki? Milyen alakja van?
"Ha nem vennéd figyelembe a zárójelet, akkor pl. 4-3=1 és ha azt szorzod 5-tel, már nem 17 az eredmény."
Kár, hogy az 5x4 van zárójelbe, így a feladatkiírásnál teljesen mindegy, hogy van-e vagy nincs -e zárójel, így butaságot írtál. 5x(4-3) na erre lenne értelme h.van-e zárójel...
Válaszod második feléről: igaz, de ha már a zárójeleket sem nézzük, a balról jobbra szabályt se. A lényeg átjött.
A zárójelekről pedig bármely alsóst megkérdezheted, de egyébként:
Így értettem. Általánosban és normális gimiben sem nyomjuk a sima zárójeleket csak () mindenre, meg halmozva, egyetemen már nálunk sem ez a lényeg.
@2: Funny brackets...
(a+[3*{4+4]-3)*12}+5 és a gyerek összeomlik, mint hatodrangú horrofilmben a hősnő. Maradjunk a kerek zárójeleknél, ott elég gyorsan (algoritmikusan ráadásul) eldönthető, mettől meddig tart a micsoda.
A különböző zárójelek műveleti sorrendje tök mindegy.
Mindenesetre ja, szokás {[()]} sorrendben ágyazni őket.
WTF valakik tényleg leírták egy tananyagba, hogy először a () zárójel, utána a [], majd {}.
Na, ez egészen meglepett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!