Fizika, nyomas. Segitenetek kiszamitani mekkora nyomast mer egy ember a Foldre?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Az a feladat hogy ki kell szamitani mekkora nyomast merunk a Foldre. De sehogy se sikerul. Tudna valaki segiteni?
50kg-os szemelyrol van szo.
2019. márc. 18. 20:47
1/9 Fizikakedvelő válasza:
A nyomás a felszínre merőleges nyomóerő és a nyomott felület hányadosa. Ebből indulj ki!
2/9 A kérdező kommentje:
Igen ezt tudom ilyen modszerrel probalkoztam. De ugyebar a labunk erintkezik a talajjal es az mekkora felulet? Tudom kicsit buta kerdes de egyszeruen nem megy.
2019. márc. 18. 21:25
3/9 Fizikakedvelő válasza:
Modellezd ellipszisként. Megméred a két sugarat és kész is vagy!:D
4/9 anonim válasza:
@fizikakedvelő:
Milyen két sugarát? Esetleg a félnagytengely és a félkistengelyre gondolsz? Mert az NEM egyenlő a két extremális sugárral.
Illetve kb 100cm^2 egy láb szóval összesen 200cm^2 -rel osszál le
5/9 A kérdező kommentje:
Akkor igazabol 2,5 N/m2?
2019. márc. 19. 06:46
7/9 A kérdező kommentje:
Jajh ez nekem nem megy... koszi!!
2019. márc. 24. 19:30
8/9 dq válasza:
#4:
De, a két extremális sugár a fél- nagy- és kistengely, és ezek szerepelnek az a*b*pi képletben is.
9/9 anonim válasza:
hát hallod az attól függ mit nevezel sugárnak :D
ha a görbületi sugárra gondolsz akkor nagyon nem...
ha helyhez huzott sugárra gondolsz a geom. KP-tól akkor oké
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!