Fizika háziban (teljesítmény, ellenállás) kéne segítség, mert nem értem?
A feladat így szól: Egy elektromos hálózatról működő mosógép teljesítménye 2,3 KW.
a, Milyen erős áram folyik át rajta?
b, Mekkore a mosógép ellenállása?
Az a baj, hogy nem nagyon értem, és ilyesmi példát tankönyvben sem találtam. Valaki tudna segíteni, és röviden elmagyarázni hogy mit hogy kell kiszámolni?
"Tegyük fel, hogy a mosógép impedanciája tisztán rezisztív (ami a valóságban nincs így)."
Hát ez nagy igazság, általában, de ha nem VA hanem W van megadva, akkor a többit kiküszöböltük már.
Mi az a KW?
Tekintve hogy a nagybetűs prefixumok mind nagyobbak mint 1'000'000, és 10^24-ig nincsen K prefixum, tegyük fel h ez a minimális, tehát 10^27
Ez a teljesítmény nagyon sokszor akkora mint az egész emberiség által fogyasztott energia...
De ez mindegy, hiszen amint bekapcsolod, akkora hő keletkezik, ami nem tud hirtelen elmenni, hogy a környezetében atommagfúzió fog lezajlani, ami tönkreteszi teszi szegény Jocót (a mosógép fantázianeve). Szóval lényegileg te egy alternatív hidrogénbombáról beszélsz.
Elég fura manapság a tananyag a sulikban :/
A kérdező a prefixumokat sem ismeri, legalábbis tévesen jelöli őket, ti meg impedanciáról beszéltek neki.
Akár mandarin nyelven is írhattátok volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!