Mekkora a térfogata annak a téglatestnek, amelynél a 3 átlós síkmetszet területe 32 cm²,43,5 cm²,52 cm²?
Figyelt kérdés
2018. dec. 5. 21:57
1/5 anonim válasza:
Úgy érted, a síkmetszetek merőlegesek a térátlókra?
3/5 anonim válasza:
Ja, hát így egyszerű. Az izgalmasabb lett volna, amire én gondoltam. Bár az egy emelt szintű példa lett volna inkább.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megoldást, bár egy kicsit részletesebb levezetést szívesen vettem volna.
Ezen kivül nem igazán ilyen megoldásra gondoltam: nem az oldalakra, hanem csak a térfogatra volna szükségem.
Rémlett, hogy nemrég volt itt valami hasonló feladat , amit meg is találtam, de abban a téglatest oldallapjai voltak ismertek. Ekkor a Deedee nevű válaszoló szerint a megoldás:
V = √(F1*F2*F3)
Ilyen jellegű képletre gondoltam, csak az átlós metszetekből nem sikerült értelmes módon előállítani az oldallapok területét, hogy behelyettesítsek a fenti képletbe.
Ebben tudnátok segíteni?
Egyébként valóban úgy értettem, ahogy az utolsó linken látható ábra mutatja, amiért köszönet a szerzőjének.
2018. dec. 7. 02:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!