Segitene nekem vki? Nem tudom es nem is talalom sehol a derékszögű háromszög területét, és a kör területét sem.
(mielott barki azzal jonne,hogy letezik a vilagon tankonyv is meg stb. ott sincs leirva es a neten is osszevissza van irva mindegyik mas oldalon)
meg két feladatot nem nagyon értek..ebbe kéne egy kis segítség:
Egy 32cm átmérőjű pizzából 120°-os középpontú szögű,körcikk alakú szeletet vágunk.Mekkora ennnek a területe?A teljes pizza ára 1290ft.Ha az ár a területtel arányos,mennyit fizetünk a pizzaszeletért?
Egy 50 cm sugarú körlapból kivágunk egy 205°-os középpontú körcikket.Ebből kúp alakú csákót hajtogatunk.
a,mekkora lesz a csákó alapkörének sugara,kerülete?
b,mekkora a csákó magassága?
Előre is köszi
van fugvenytablad? mert abba minden bene van és tala egesz jol elmegyarazva csak legyszi niysd ki a 3 szog teruleteinel és utana mond h mi az ami nem megy
és ha az megvan akk csak +2 képlet kb és megy a körcikk is
de segitek,
360fok egy egesz kor ugye
akk 120 fok a harmada oszd el 3 al a 1290et ami (fejben) 430ft
a masik 50 cm a korcikk sugara, -> a kup alapéle csucsa kozti táv az oldalán 50cm, az alapél hoszat tudod(hatod )a 205fokbol (akar aranyosan is kilehet szamolni mint elobb)
onantol meg laza
mond h most mi nem megy
*kihagytam kor terulete r*r*PI
r=sugar(átméro/2)
pi=egy ize szám
kor kerulete 2*r*PI
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!