Matek feladat: Van-e olyan f függvény, amely minden valós számra értelmezve van, és minden valós értéket pontosan kétszer vesz fel?

#2-es vagyok, a megjegyzéseim a következők:
#5-nek:
"A kérdező nem folytonos f függvényt kért, tehát két pont közötti monotonitást meg szélsőértékeket nem lehet csak így bedobni. "
Én meg a folytonos függvények körében igazoltam, hogy nem létezik ilyen függvény. Mi ezzel a bajod? A kérdező nem jelölte meg u.is, hogy mely függvényosztályon belül kell gondolkozni.
Az x=0 egyébként szerinted nem lenne valós?! Az ahhoz tartozó értéket csak egyszer veszi fel. Mellesleg komplex értékű függvényekből is a legrosszabbat választottad. Lehetne x^2 paraboláról is szó, ami annyit tud épp, mint a te logaritmusod...
#6: Hát igen, persze tudok ilyet mondani, ezek az extremumpontok. Csak olvasnod kellett volna alaposabban a válaszom.
#10: Na ez végre egy szép megoldás, a C0 függvények osztályán belűl. Ha továbbgondoljuk, akkor belátható az is, hogy szakadásos függvényekből végtelen sok ilyen van.
Kérdés, van -e zárt alakú képlet, amivel egy ilyen megadható. A válasz kiábrándító, mert ilyen nincs, legfeljebb szakaszonként lehet ilyent megadni, mint ahogy az egészrész függvényt is.
Másik lehetőség lehet a Fourier-sorfejtés útján kapott szummációval való megadás, bár a futóindex felső határa ott is végtelen lesz, így az nem tekinthető zárt alaknak.

#13, akkor téged is a buták közé lehez szelektálni. Még olvasni sem tudsz.
Annyira nehéz megérteni, hogy az extremummal mi a probléma?! Többször leírtam ezt, de úgy látszik, süket fülekre, és vak szemekre talál...

Én csak értelmeztem a feladatot:
f(x)=|x|
Minden valós számra értelmezve van? - Igen.
Minden valós értéket pontosan kétszer vesz fel? - Igen.
Akkor mi a probléma? A feladat nem kötötte ki, hogy nyílt vagy zárt legyen a valós számokra nézve, nem kötötte ki, hogy "x" csak valós szám lehet.
Pl. nézzük meg y=3-nál a függvényt:
* Valós érték? Igen.
* Pontosan kétszer veszi fel a függvény? Igen (x=-3 és x=3-ban).
Szerintem ebből is látható, hogy az absz. érték függvény teljesíti a kritériumokat, így a feladatnak ez is egy megoldása.

És mi van az x=0-val?! Ostoba!
Nem folytatom a válaszadást, mert az idióta tudatlanok cak lepontoznak...

6-os vagyok; nem kioktatást kértem, hanem egy konkrét számot, amelyet az én általam kreált függvény nem vesz fel kétszer, vagy éppen 2-nél többször vesz fel.
Lehet, hogy inkább neked kellene többször elolvasni az írásokat. Egyébként meg, az, hogy te önkényesen kijelented, hogy a feladatnak nincs megoldása, mert a folytonasok között nincs, én inkább ezt nevezném ostobaságnak.

Nem vitatkozom tovább.
Egy vödör szénnek kár lenne bármit is mondanom...

Ennyire megerőltető egy számot mondani?
Nem értem amúgy, hogy mire vered magad ennyire.

#19 Ennyire nehéz látni, hogy hol van egy szinuszgöbének a minimuma, maximuma, és ahhoz milyen érték tartozik?!
Attól, hogy még össze-vissza tologatod a függvény képét, még nem javítasz semmin. U.is egy lokális koordinátarendszert felvéve látható, hogy amit amit csináltál, az egy nagy semmi, legfeljebb sz(a)rkeverésnek mondható...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!