Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Log2X-log2Y=6 hogyan jön ki...

Log2X-log2Y=6 hogyan jön ki itt 2log2x+3log2y=32?

Figyelt kérdés
ezt egyszerüen nem értem azt tom hogy log2x=a és log2y=b és akkor onéd tovább csinálni csak azt nem hogyan jön a logok elé 2 és 3 valamint a --bol miért lesz +

2018. máj. 30. 20:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

az első egyenlet:

Log2X-log2Y=6

Log2(X/Y)=6

x/y=64

a második egyenlet:

2log2x+3log2y=32

log2(x^2)+log2(y^3)=32

log2(x^2*y^3)=32

x^2*y^3=2^32

tehát a két egyenlet nem következik egymásból

inkább talán egyenletrendszerről van szó?

2018. máj. 30. 20:10
 2/16 A kérdező kommentje:
bocs ha rosszul fogalmaztam meg ez nem két egyenlet hanem annak a folytatása
2018. máj. 30. 20:14
 3/16 anonim ***** válasza:

Hidd el. hogy ez egyenletrendszer:

[link]

2018. máj. 30. 20:44
 4/16 anonim ***** válasza:
Mi az, hogy a folytatása? Szerintem itt egyenletrendszerről van szó.
2018. máj. 30. 23:13
 5/16 anonim ***** válasza:
26%

Hiába mondjátok ennek, aki értelmileg visszamaradott, hogy várjuk el, hogy értse a megoldást, mikor még a kérdést sem érti.

Amit a kérdező odahányt, az egyébként is egy kalap sz(a)r kb., mert előbb meg kéne tanulni írni és fogalmazni.

Legalább 8 helyesírási hiba van a kérdéskiírásban, a mondatnak se eleje se vége, vesszőknek nyoma sincs. Nevetséges ez az egész...

2018. máj. 30. 23:21
 6/16 anonim ***** válasza:

A log2x=a meg log2y=b azert van, hogy konnyebb legyen a szamolas. Annyi a feladatod, hogy ami pl log2x-el van irva, azt a-ra atirod.

Igy nez ki:

a-b = 6

2a+3b = 32

Ezutan vagy kiemelsz vagy beszorzod, hogy egyenlo legyen az a vagy a b a 2 sorban. Tegyuk egyenlove mondjuk a fenti a-t az alsoval, szoval szorozzunk meg mindent 2-vel.

2a-2b = 12

Az alsoban minden valtozatlan marad:

2a+3b = 32

Kivonjuk egymasbol a fent levot az alsoval, hogy egy ismeretlenunk maradjon.

-2b-3b = 12-32

-5b = -20

b = 4

Megvan a b, szoval behelyettesitjuk az egyenletbe. Fontos, hogy abba, amit az elejen irtunk, azaz valamelyikbe ezek kozul:

a-b = 6

2a+3b = 32

Egyszerubb valasztani az elsot, mert ott nem kell szorozgatni mar.

a-4 = 6

a= 10

Ezzel megoldva az EGYENLETRENDSZER.

a=10

b=4

Ha nem erted, akkor youtubera ird be, segiteni fognak tuti az ottani oktatovideok. Remelhetoleg nem szamoltam el semmit, buszon vagyok es nem figyelek annyira😀

2018. máj. 31. 14:40
 7/16 anonim ***** válasza:
6-os jól számoltál, de ezzel még nincs megoldva az egyenletrendszer, mivel nem az 'a' és a 'b' volt a kérdés, hanem az 'x' és az 'y'.
2018. máj. 31. 14:49
 8/16 anonim ***** válasza:
Illetve hülyeséget írtam. Nem számoltál jól.
2018. máj. 31. 14:51
 9/16 anonim ***** válasza:
46%

Na látom a válaszolók is elég ostobák a feladathoz. Teljesen túlbonyolítjátok az egészet.

Felesleges bevezetni új ismeretlent, csak még áttekinthetetlenebb lesz az egész.

Hihetetlen, egy ilyen egyszerű algebrai egyenletrendszer hogy foghat ki bárkin is.

Mondjuk az is igaz, hogy manapság már nem kell tanulni semmit, érteni sem kell, mindenki olyan hülye maradhat, amennyire csak akar.

Mert csak szorozni kell tudni, meg összeadni. Első egyenletet beszorzod 3-al, és hozzáadod a 2.egyenlethez, ebből egy óvodás is látja,

hogy 5*lg(2x)=50, és ebből x=(1/2)*10^10.

Az (1) egyenletből pedig lg(2y)=lg(2x)-6, amiből y=(1/2)*10^4 adódik.

Mondjuk azt nem tisztázta az ostoba kérdező sem, hogy mi a logaritmus alapja, én 10-es alappal számoltam, és 2-t bevettem az argumentumba. Ha netán 2-es alapú log lenne, az sem egy nagy was ist das,

mert 5*log_2(x)=50, log_2(x)=10, ebből x=2^10=1024.

Visszaírva (1)-be: log_2(y)=log_2(x)-6=4, ebből y=2^4=16.

Tehát látjuk milyen egyszerű:

A jelölésekről:

Az alsó indexet _ alúlhúzott vonallal kell jelölni!

Az argumentumot () zárójelbe kell tenni!

Csak így egyértelműek a jelölések, erre a későbbiekben ügyelj!

Egyéb: Remélem az ostoba idióták nem jelennek meg és pontoznak le. Bár Isten állatkertje elég nagy, és jön majd megint a gusztustalan tudatlan csőcselék banda...

2018. máj. 31. 15:34
 10/16 anonim ***** válasza:

9: Konyorgom, attol meg, hogy valaki nem jo matematikabol nem azt jelenti, hogy egy eletkeptelen. Allhat sikeres jovo elotte kettes matekkal.

Nem, nem a kerdezot vedem. Latszik, hogy nem megy jogra, mert irni nem tud helyesen es ertelmes mondatokat nem rak ossze, mernok vagy kozgazdasz sem lesz a matematikai kepessegek miatt, viszont legalabb probalkozik, szoval nem ertem miert kell lehurrogni ot. Ez az oldal nem arra lett kitalalva, hogy segitsunk egymasnak? Szep, kis magyar mentalitassal rendelkezel, jol bemutattad magad es igy tovabb, szegyenitsd ezt a nepet. Ne legyel nagyra, mert ertesz a gimis matekhoz. Masbol neked is megvannak a gyengesegeid, ebben biztos vagyok. Nagyapam, mint volt BME-s egyetemi professzor, biztos elbeszelget veled szivesen a matematikarol :) 100%, hogy tud olyat mutatni neked, amihez meg hozza sem tudsz kezdeni, majd amikor megkerdezed ezt hogy kell csinalni, leostobazhat.

Nem te szагtad a spanyol viaszt, gyoker. Vegyel vissza az arcodbol!

Amugyis, mi van akkor, ha valaki nem epp egy okos ember? Szakmunkasok, mekis eladok is kellenek. Amugyis annyi ostoba lediplomazott emberrel talalkoztam eletem soran, hogy ket kezemen sem tudnam megszamolni mennyi is az annyi.

2018. máj. 31. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!