Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Milyen képlettel lehet kiszámí...

Milyen képlettel lehet kiszámítani h egy adott év adott hónapja hány napos?

Figyelt kérdés
2018. máj. 27. 08:42
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Szeretem, hogy segítséget kérsz, de aztán úgy beszélsz velünk, mintha a szolgálóid lennénk, akik nem voltunk hajlandóak teljesíteni őfelséged kívánságát :D Lehet, hogy nem óvodában vagy, de a viselkedésed még igen. Vagy csak troll kérdés, ahogy kezdem gyanítani.

De azért mondjak valami értelmeset is:

Vannak olyan függvények, amik úgy vannak meghatározva, hogy különféle bemenetekre különféle kimeneteket produkáljanak, a bemenet milyenségétől függően. Egy híres példa a Dirichlet-féle függvény. Valami hasonlót megpróbálhatnál te is.

2018. máj. 29. 21:43
 22/24 anonim ***** válasza:

"15:50 adattáblába nem töltheted fel. Olyan kétváltozós függvény kell aminek x=év y=nap és ha bármilyen év esetén nap=1 akkor az érték 31 lesz, ha nap=2 akkor az év értékétől függően 28 vagy 29 majd felváltva 30 és 31 kivéve július és augusztus, ott mindkettő 31."

Az y az gondolom a hónap akart lenni, nem pedig a nap? De nem értem mit akarsz ezzel mondani, mert az ok, hogy megadod az évet és a hónapot, de attól még tudnod kell valahonnan, hogy a kért hónap hány napos. A hónap napjai pedig nem az évtől és a hónaptól függenek, hanem fixek, kivétel a február, ami a szökőév miatt változik.

2018. máj. 29. 21:54
 23/24 A kérdező kommentje:

Bocsánat igen év és nap.

Oké hogy a február kivételével minden más hónap napjai száma nem függ az évtől, de hogy képzeled ezt el a gyakorlatban?

Januárban, és Márciustól Decemberig az év adat értéke nulla legyen? Ez eleve hibás lenne, mert attól hogy nem függ az évtől a többi hónap az év még ugyanannyi mint a február előtti hónapban s azt azt követő 10 hónapban.

Szóval attól, hogy nem függ az évtől évi 11 hónap napjai száma, annak az évnek van egy száma. Lehetne olyan függvény aminek az év 11 hónapjában nincs x értéke?

Akkor már 2 függvényről beszélnénk egy februárban használatosról s egy az év többi napján használatostól. Lehetne, de nem ez a feladat. Akkor már lehetne orrszarvút is klónozni hisz az ugyanúgy nem feladat. De vajon hányast adna egy matektanár ha mateklecke helyett bevinnénk neki egy frissen klónozott orrszarvút? Alighanem egyest, akármilyen jó orrszarvút is klónoztunk...

Amúgy nem a kérdés a troll hanem a mellébeszélő válaszok troll válaszok. Ha ti nem terelnétek nekem se kellene orrszarvúról beszélni.

Ja és félreértések eloszlatása végett: az ha leírom, hogy nem lehetetlen ez még nem szolgaság a ti részetekről. Sőt tovább megyek nem is kötelező válaszolni a kérdésre. Se témába illően se terelve sehogyse. Ha szolgának érzi magát az akinek leírom, hogy terel, akkor jelezze priviben s faxolok neki egy szabadságlevelet.

2018. máj. 29. 22:16
 24/24 anonim ***** válasza:

Bocs, de nem látom át a gondolatmeneted, ezért inkább leírom az enyémet.

Én most elképzelnék koordinátarendszerben egy olyan függvényt, aminek "x" tengelye a hónapot mutatná, "y" tengelye pedig a hónap napjainak számát és értelemszerűen az értelmezési tartománya ]0;12] lenne. Ha ezt a függvényt le tudod írni matematikailag, akkor az már fél siker. Utána még annyiban kéne módosítani ezt, hogy legyen egy paramétere, az "ÉV". Ez a paraméter pedig úgy módosítsa az alapfüggvényt, hogy szökőév esetén a február 28 helyett 29 napos legyen.

De nem tudom, szerintem egy ilyen függvény képletének a kitalálása minimum MSc szintű feladat, de lehet, hogy tévedek... Hova jársz?

2018. máj. 29. 22:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!