Megadtak két pontot a koordináta rendszerben, hogyan számoljam ki a hozzátartozó függvényt?
f(0)=0 és f(-4)=13*2/3 (Ha jól értelmezem)
Ez ugyanaz, mintha azt írnám, hogy:
0x = 0
-4x = 13*2/3 -> x= -13*2/12 = -13/6
Nem egészen így gondoltam, lehet, hogy rossz szavakat használtam
Lerajzoltam:
Pontosan a feladat az, hogy az m értékét határozzuk meg
Jegyezd meg a következőt. Lineáris függvénynél, ha megvan két pontod, akkor a meredekséget úgy kapod meg, hogy a két pont második koordinátáit kivonod egymásból és elosztod a az első koordináták különbségével (arra figyelj, hogy a jobb oldali pontból vonsz ki, akkor a jobboldali pont koordinátáiból vonod ki a baloldali pont koordinátáit, ha fordítva csinálod sem baj, csak akkor is tartsd be ezt, ne keverd össze úgy, hogy kivonod a baloldali pont első koordinátájából a jobboldali pont első koordinátáját, aztán meg a jobboldali másodikból vonod ki a baloldali második, mert akkor rossz megoldást kapsz), jelen esetben:
[0-(-13 2/3)]/[0-(-4)] = (13 2/3)/4 = (41/3)/4 = 41/12
Ha fordítva csinálom, akkor:
[(-13 2/3)-0]/[-4-0] = (-13 2/3)/(-4) = (13 2/3)/4 = (41/3)/4 = 41/12
Látod ugyanaz, ha nem követed el azt a hibát, amire felhívtam a figyelmedet (keverés).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!