Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Ti hogy tanultok hatékonyan?

Ti hogy tanultok hatékonyan?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy nincs órai jegyzet.

Ezesetben tankönyvben kiemelitek a fontosabb részeket, elolvássátok, aztán visszamondjátok vagy fogjátok a könyvet és vázlatot/jegyzetet írtok belőle?

Tapasztalatom szerint az utóbbi tovább tart, azonban utána egyszer elolvasom a jegyzetet és tudom az egészet, míg tk-ből tanulva többször át kell olvasnom. Utóbbi sokkal passzívabb, előbbi aktívabb.

Ti hogy tanultok? Így vagy úgy? Esetleg a kettőt keverve? Én amikor fáradt vagyok, jegyzetet csinálok, mert a csak olvasásban/aláhúzgálásbanelaludnék, de az írás aktivitásra késztet. :D

2018. jan. 22. 21:35
 1/3 anonim ***** válasza:
73%
Igen, ezzel én is így vagyok. Sokkal jobban szeretek jegyzetből tanulni, bár lehet azért, mert nincsenek valami jó könyveink.
2018. jan. 22. 21:51
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Egy időben én is sokszor vázlatot írtam, de ahogy nagyobb lett az anyag, már nem jutott rá idő, meg volt, hogy azt vettem észre, hogy már szinte csak másolok meg "mindent fontosnak tartottam" - pedig ugye tudni kell szanálni a kevésbé fontos infókat.

Utóbbi időben kipróbáltam az elmetérképet, de még gyakorolnom kell.

Utolsó vizsgámra pedig olvastam az anyagot, kiemeltem a lényeget, és sokszor elővettem magát a tételt, mégha nem is olvastam át, csak rögzült az agyamban a jegyzetnek a képe, a kiemelt részek stb. Úgy néz ki, hogy vizuális típus vagyok, pedig auditívnak gondoltam magam.

Hangosan másnak olvasás is bejött, mégha az illető nem is figyelt rám :D De legjobb módszer számomra az volt, mikor elmagyaráztam valaki másnak az anyagot. Persze ez is időigényes, tehát így visszajutottam a lényegkiemeléshez.

2018. jan. 22. 23:57
 3/3 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem úgy a legkönnyebb megtanulni az anyagot, ha a tanár helyébe képzeled magad és mintha neked kellene leadnod a következő órán az anyagot. A könyvből kiírod a lényegi részt, mintha egy diát készítenél az órára, aztán ez alapján megpróbáld elmondani az anyagot, mintha a tanár lennél és magyaráznád a vetített diákat.
2018. jan. 23. 01:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!