1/11 anonim válasza:
Rakott kelkáposzta darált hússal.
2/11 A kérdező kommentje:
Tudásszinted utolérhetetlen. Köszönöm.
2017. okt. 7. 15:08
4/11 anonim válasza:
A 2x-et vidd át a jobb oldalra, utána hozd a két x-et közös nevezőre, aztán szorozd be az egyenletet 3-al, hogy a bal oldalról eltűnjön a tört.
5/11 anonim válasza:
A legegyszerűbb, ha beszorzod az egészet 6-tal, akkor eltűnik minden tört, és a végén kijön, hogy x=-10/11
6/11 anonim válasza:
A módszer majdnem jó, de nekem -10/3 jön ki vele. Hattal történő szorzás után nekem 4x+10=x lesz az egyenlet, ez x-re rendezve 3x=-10jön ki. Osztok hárommal és meg is van a x=-10/3.
7/11 anonim válasza:
Nyilván ha a kérdező egyértelműen írja ki a kérdést, akkor az utóbbi megoldás is jó, amennyiben azt írja, hogy (2x+5) harmad vagy (2x+5)/3.
Én a másik megoldást mondtam, ami a 2x+5 harmad, azaz 2x + 5/3. Még írásban is a matematikai szabályokat követtem, berögződés. :D
10/11 Pully válasza:
Bocsánat, nem olvastam végig rendesen... A hatod lemaradt :)
2x+5/3=x/6 -2x
5/3=x/6-2x *6
30/3=x-12x
10=-11x
x=-10/11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!