Matekban kéne segítség HELP?
Sajnos az elmúlt két hétben nem voltam suliban(vakbélműtét) és erről a gyökvonásról teljesen lemaradtam és nem értek semmi most is kaptunk 1 oldalnyi házi és 1 feladatot se tudok megcsínálni :(
Valaki letudná magyarázni hogyan kell (nem megoldás nem kell azt én akarom) , mert a tanárt nem érdekli hogy nem voltam
Jól vettem ki, hogy 10-es vagy?
Itt az első feladatot meg tudod oldani? [link]
a gyöktelenítést értem csak hogy nem lehet a nevezőben gyök és akkor megszorzom mitom van a számlálóban 2 és a nevezőben 2+gyök2 és akkor beszorzok gyök2 osztva gyök2-vel és akkör lesz 2gyök 2per 2 és ezt értem a többit nem :/
igen 10.-es vagyok
Az nem jó. A hatványozás és a gyökvonás 6-7-8. osztályos tananyag (iskolától függően).
A te feladataidhoz tartozik valami szöveges rész is? Mert ha nem, akkor nem csodálom, hogy nem érted (én se), mert nincs odaírva hogy mit kellene csinálni velük.
ja van csak azt elfelejtettem kiírni
az eslő 3 feladatot egyszerűbb alakra kell(az első nemtom hogy jó mert aszem 4gyök9 lenne de nem bizti és eztudnám csak)
ahol az a"d" betű szerűség van(a következő feladat) ott hatványozni kell
a 207-es nél az f,m ott gyökteleníteni kell
a 186 osnál az a 3 feladat ott elkell dönteni melyik a nagyobb
és az utolsónál pedig összekell voni a kifejezéseket
na sikerült segítséggel :D
köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!