Mi értelme van a verselemzésnek?
Mit érek el vele a való életben? Milyen hasznom válik belőle?
Például a matekot fontosnak tartom, mert a számolásra szükség van az életben. Vagy a fizika és a kémia alapjai... Például hogy ne vízzel próbáljuk oltani az égő olajat.
Szerintem ezeknek egyrészt az az értelme, hogy megtanulj normálisan fogalmazni. Másrészt a világszemléletet módosítja, vagy hogy is mondjam:)
Én sem szeretem az irodalmat, és szerintem is fontos, hogy az ember főleg a saját szakterületéhez értsen, de nem jó szakbarbárnak lenni:)
Semmi. Unatkozó bölcsészek találték ki, hogy úgy tűnjön, mintha csinálnának valamit.
A slusszpoén az, hogy a szöveggyűjteményekben van egy kész elemzés a művekhez. Minek? Nem az a lényeg, hogy mit jelent a szöveggyűjtemény írójának, hanem az, hogy a vers olvasójának.
adsz kenyeret a magyar tanároknak :-)
De egyszerű rajta átsiklani leírsz valami gyökérséget és közlöd, hát bazze szerintem pedig erre gondolt a költő :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!