Hogy kapható meg a legrövidebb szakasz?
Adott egy hegyesszög két szára között (nem a szögfelezőn) egy P pont. A P ponton áthaladó egyenesek közül melyiknek a legrövidebb a szögtartományba eső szakasza? Hogyan kaphatjuk (szerkeszthetjük) meg ezt az egyenest?
(Nem ilyen méregetéses megoldást kellene.)
Ez így csak egy tipp, és tuti nem jó, már csak kb. méregetve is van rövidebb.
De ha tudod indokolni, akkor szívesen meggondolom.
Te Tom, vagy nem olvastad el a feladatot, vagy még nem ittad meg a reggeli kávédat :)
(1) A P pont nincs semelyik száron, hanem a szárak között.
(2) Megrajzoltam, amit írtál, és totál rossz, biztos nem az a legrövidebb szakasz.
(3) Nem írtál indoklást, miért ez lenne a legrövidebb.
Bocsi de iszonyú nagy tuskó vagy!
Segítenek az emberek és te csak ócsárlod őket!
Ezek nem voltak sem igazi válaszok, sem igazi segítségek. Leginkább csak tippek voltak mindenféle megalapozottság nélkül. Tom ráadásul el sem olvasta a kérdést rendesen.
Bocsi, de sztem nem vagyok tuskó.
Tommal régóta "ismerjük" innen egymást egyébként.
(Egyébként egyik válasz sem volt helyes, ez biztos.)
Hm. Indoklást nem is kértél, amúgy a húr tulajdonságai miatt lenne a legrövidebb.
Az elolvasás pontatlansága nem kizárt, megesik. Akkor töprenkedek még rajta.
Tom, a megoldásodból ítélve, te simán egy merőlegest szerkesztettél a szár egy pontjából a másik szárra.
Ez kb. hatodikos anyag, ennyit feltételezhetnél rólam,
gondolhatod, hogy ezt nem tettem volna fel kérdésként.
Ez sztem sokkal nehezebb probléma, sokat erőlködtem rajta, de nincs meg.
Az meg természetes, hogy indoklást is várok, anélkül minden csak tipp, ötlet.
(Amúgy évek óta tanítok emelt szinten is, egyetemistákat is több témakörben. Ezt csak azért írom, hogy biztos nem iskolai házi feladat szintről van szó...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!