Lennebb leírtam, hogy miért, szóval amit tudtok, megoldjátok?
Kellene javítanom kémiából,ezért oldok feladatokat de párnál megakadtam.Segítsetek kérlek!
Előre köszi.:D
1.Az alábbi terülteken melyik mesterséges szenet használják?
a.tüzelés
b.vasgyártás
c.gumigyártás
d.fekete festék előállítása
e.gyógyászat
f.szűrőbetétek készítése
g.víztisztítás
h.gázok megkötése
Szenek:
koksz:
korom:
faszén:
orvosi szén:
*írjátok a szenek mellé a területet,ahol használják.
2.Az alábbi reakciók közül melyik meg végbe,és melyik nem?
a. K+H2O ->
b. Cu+H2O ->
c. Zn+HCl ->
d. Hg+HCL ->
e. Fe+H2SO4 ->
f. Ag+H2SO4 ->
g. Cu+Ca(NO3)2 ->
h. Pb+Mg(NO3)2 ->
i. Fe+CuSO4 ->
j. Al+Pb(NO3)2 ->
k. Mg+Hg(NO3)2 ->
3.Csoportosítsd!
kénsav,sósav,salétromsav,foszforsav,hidrogén-szulfid,hidrogén-bromid,kénessav,szénsav,salétromossav,hidrogén-fluorid,hidrogén-jodid,kovasav.
A.Oxigénmentessav:
B.Oxosav:
C.Egybázisú sav:
D.Kétbázisú sav:
E.Hárombázisú sav:
4.Mire gondoltunk?
a.Lágy fém,vízzel hevesen reagál.
b.Gázhalmazállapotú anyag,nem tápláljaa az égést.
c.Halogén elem.(5 betű)
d.KÉt vagy több tiszta homogén keveréke,folyékony halmazállapotú keverék.(5 betű)
Kérlek titeket segítsetek.
4,
a:Nátrium
b:Szén-dioxid (CO2)
c:Fluor
1.
koksz: a b
korom: c d
faszén: a
orvosi szén: e f g h
Már nem azért, de ezekről a feladatokról lerí, hogy nem "gyakorolsz". Gondolom házinak adták fel, és sokkal egyszerűbb, ha ide befirkálod a feladatot, és várod, hogy vki megoldja.
Hogy miből gondolom ezt?
Pl. a "halogén elem (5 betű)"...halogén elemből nincs túl sok...előveszed a függvénytáblát és megnézed, hogy melyik 5 betűs. Ezen nincs mit nem érteni. Szimplán lusta vagy.
Ha meg gondolkodni hülye vagy, akkor legalább használd a google-t.
Nos,képzeld,ezen kívül van 16 feladatom megoldva...ezek is csak töredékei a feladatnak,amiből kivettem azokat,melyeket nem tudtam.A 4.esnél például összesen 20 pont van,ezekből ennél a négynél elakadtam.
Egyébként,nem házi feladat volt,fennebb leírtam,hogy javítani szeretnék.Jóindulatú,segítőkész emberekre vártam,3ból 2 volt eddig az.
A halogén elem 5 betű az eléggé gáz xD : Argon, Radon
Na most gáz halmazállapotú, égést nem táplál az sok minden lehet pl: Nitrogén, vagy szén-dioxid
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!