Mit csináljak, ha a számológépem nem tudja kiszámolni a nagyobb műveleteket, pl 87 alatt a 2?
Figyelt kérdés
2017. máj. 7. 16:33
11/14 Progresszor válasza:
Nos:
87! = 87*86*85*84*....3*2*1
85! = 85*84*....3*2*1
Azaz 85!-ral egyszerűsítesz
12/14 anonim válasza:
"#7 De, azok, mert az érettségin lehet ilyen számolás. Volt egy eset hogy 5 alatt a 2 / 87 alatt a 2. Ez egy valószínűség, de a megoldókulcsban csak ez így szerepel, aztán a megoldás kerekítve, de hogy hogy kell kiszámolni gép nélkül az nem."
Ezek nagyon egyszerűek.. Nem kell ide számológép, azért írtam hogy nem elsődlegesek mert az általad említett feladatot is 1 perc alatt ellehet végezni lapon, de megnézném hogy te a sinus 37,45°-ot hogy számolod ki. Ide nem kell semmi számológép rohadt egyszerű kombinatórika.... Ennél egyszerűbb feladatokat kitalálni nem lehetne.. Nehogy azt mond hogy neked ez nem megy.. 5 alatt a 2, az 5!/3!*2!=5*4/2=10...
13/14 A kérdező kommentje:
x12 Most leírtam így papírra, de vannak dolgok amik egyszerűen nem mennek. Nem gyakorlom ezeket nap mint nap, elfelejtem, nem látom meg az összefüggéseket.
2017. máj. 8. 16:27
14/14 A kérdező kommentje:
De most már persze világos, csak kellett egy kis idő. Viszont a bonyolultabb feladatok biztos nem mennek, utálom is őket. :D
2017. máj. 8. 16:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!