Kémia dolgozatom lesz holnap help pls!?
Holnap kémia dolgozatom lesz , és megkaptam a kérdéseket, viszont nincs nálam a könyvem , így nem tudom a válaszokat kikeresni... Tudnátok segíteni?
1. Milyen töltésű az atom? Miért?
2. Milyen részekből áll az atom? Milyen elemi részecskék építik fel a részeit?
3. Mi az atom közepén lévő részt felépítő részecskék: neve, jele, töltése, tömege, szerepe az atom szerkezetében?
4. Milyen elemi részecske építi fel az elektronhéjakat? Mi a: neve, jele, töltése, tömege, szerepe az atom szerkezetében?
A normális segítségeket előre is köszönöm , nagyon jól jönne most egy 5ös , a jövőm múlhat ezen a jegyen.. Köszönöm mégegyszet előre is!!
1. Az atom elektromosan semleges, mert egyenlőszámú protont és elektront tartalmaz.
2. Atommag és elektronfelhő. Az atommag protonokból és neutronokból áll, amelyeket együtt nukleonoknak nevezük. Az elektronfelhő elektronokat tartalmaz.
3. A nukleonok, azaz proton és neutron. A proton töltése +1, relatív tömege 1 és jele p+. A protonok száma határozza meg az atom minőségét. A neutronok töltése 0, tehát semlegesek, relatív tömege 1 és jele n0. A neutronok száma azonos protonszám mellett az izotópatomokat adja.
4. Elektronok, e-, 1/1837 a relatív tömege és -1 a töltése. Kémiai reakciókban szívesen vesz részt.
"nincs nálam a könyvem , így nem tudom a válaszokat"
Az internet világában ez nagyon gyenge kifogás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!