Holnap lesz egy nagyon fontos másodfokú egyenletes dolgozatom, nagyon fontos, hogy jól sikerüljön! Milyen dolgok vannak az ilyen feladatokban amikre nagyon kell figyelni?
Figyelt kérdés
A zárójelek felbontását tudom, hogy csak azonossággal lehet.
Gyökjel alatt nem lehet negatív szám.
Mikre kell még nagyon figyelni amivel el lehet rontani?
2012. jún. 5. 20:34
1/5 A kérdező kommentje:
"A zárójelek felbontását tudom, hogy csak azonossággal lehet. "
Vagyis nem teljesen de én tudom mire gondoltam :D.
2012. jún. 5. 20:36
2/5 A kérdező kommentje:
esetleg írhattok nekem feladatokat is
2012. jún. 5. 20:40
3/5 anonim válasza:
megoldóképletet tudd
viéte formulákat is (x1+x2=-b/a, x1*x2=c/a
gyöktényezős alakot is (pl. (x-3)*(x+5) ha ezt felbontod, akkor kijön, h x^2+5x-3x-15, vagyis, x^2+2x-15, aminek megoldása (-2±gyökalatt4+4*15)/2=(-2±8)/2, vagyis x1=-5
x2=3
vagyis példán megmutatva, ha van gyöktényezős alakod
(x+a)*(x+b), ahol a,b eleme racionális számok halmaza :D
akkor a gyökök, x1=-a, x2=-b
előbbi példát véve még1x (x-3)*(x+5) gyökei is x1=-(+5)=-5 x2=-(-3)=3
4/5 anonim válasza:
aucs, látom, h ma írtatok dolgozatot, remélem jól sikerült, meg azt is, h nem segítettem semmit az előző kommentemmel, mert ezeket mind tudtad :( :D
5/5 A kérdező kommentje:
ezeket tudtam, ennek ellenére elbaxtam... mindegy lehet meglesz... örülnék neki nagyon
2012. jún. 6. 15:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!