Matematika- Gráfok. Mit nevezünk elsőfokú pontnak, mit jelent?
Sosem értettem, hogy a középiskolás matekban miért kell értelmetlen "szakszavakkal" dobálózni. Talán ez még elmegy, bár valóban: egy matematikus se használja ezt így. De a legjobb az abszcissza meg az oordinata, talán igy írjak, még a k-ad meg ilyen-olyan fokú variáció stb. Középsuliban nem matematikát tanítanak, hanem csak logikusan gondolkodni, problémát elemezni és megoldani. De akkor ne tanítsanak már marhaságokat a diákoknak. Szerintem legalábbis.
Egyébként az elsőfokú pont annyit tesz, hogy abból a csúcsból (pont) csak és kizárólag 1 db él (vonal) megy ki.
Egyébként gráfok régen is voltak középszinten is. Pl 2014
Tudom,tudom :) Gráfokkal nincs is bajom, csak ezt a kifejezést még nem hallottam, pedig az új fajta érettségi egy példafeladatában így kérik, de látom én pont az ellenkezőjére gondoltam, mint valójában :)
Nagy hülyeségek ezek a kifejezések szerintem is.
Köszi a segítséget, mert googlen is kerestem, de nem találtam meg a választ, hogy mit is jelent, de hála nektek, nem fekszek le hülyén aludni! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!