2009-es matek középszintben tudna segíteni valaki?
2009-es matek érettségi megoldásait nem értem.
Szépen le van rajzolva stb.
DE: 9-es feladat. Hogy lesz a [1,5;12] -1,5 ?????
10-es. Honnan vette biztosra, hogy a x nulla? Mikor lehetne x helyén 4 is és lehetne y helyén 3? Így a 3*4+2*3 az is 18!!!
Bocsi, de nekem a matek olyan nehezen megy, hogy büntetésként élem meg. És még sok mindent nem értek. Sajna.
Köszönöm szépen előre is a türelmet és a segítséget.
A 10-eshez:
Abban igazad van, hogy a (4; 3) pont is az egyenesen van.
De ez nincs az y tengelyen! A feladat szövegében pedig benne van, hogy az y tengelyen legyen.
Az y tengely az, ami középen van függőlegesen.
Márpedig ezen csakis olyan pontok vannak, aminek az első koordinátája (azaz x) nullával egyenlő.
Hát innen vette...
10-es:
Adja meg a 3x+2y=18 egyenletű egynes és az y tengely metszéspontjának koordinátáit!
"Honnan vette biztosra, hogy a x nulla?" Onnan hogy az y tengely és az egyenes metszéspontját keresi, és az az egyenes csak akkor tudja metszeni az y tengelyt, ha x=0.
Az első meg a világ legegyszerűbb feladata.
A [-1,5;12]
B [3;20]
A unió B (a és b együtt) : [-1,5;20]
A metszet B (a és b közös része) : [3;12]
Na vajon a 2-est és a 3-ast ki miért pontozta le???
Mindkettőben világosan szerepel a helyes válasz.
Hát ezt én is szeretném tudni. (Úgy tűnik, hogy több az IQ-tlan barom, mint a "Hasznos" értékelést adó ember. Vagy csak valakik nem értettek egyet, de akkor miért nem reklamált senki?)
Látom a 4. is le lett pontozva, valaki nagyon mérges lehetett hogy le lettek írva a válaszok :)
És az 1-essel mi is volt a gond? Mivel a kérdező a magyarázatába helytelenül írta le az egyébként helyesen leírt feladatot.
Idióta, hozzá nem értő marhák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!