Pitagorasz tétel!?
Figyelt kérdés
Az alábbi képen egy pitagorasz tétel segítségével kiszámítható ábrát láthatunk.
A piros kérdőjelre nekem 4m, a fekete kérdőjelre pedig 3m jött ki. Így jó?
2017. jan. 8. 22:58
1/4 anonim válasza:
Jó.
De ehhez még pitagorasz tétel sem kell.
Az egyik egy osztással, a másik meg aránypárral kiszámolható
2/4 A kérdező kommentje:
biztos, csak nekem holnap pitagorasz tétel-lel kell kiszámolnom a dolgozatban. Nagyon köszönöm a válaszod, megnyugtatott hogy azért valamit csak tudok :D
2017. jan. 8. 23:14
3/4 anonim válasza:
Írd le nekünk hogy jött ez ki Pitagorasz-tétellel mert nekem csak a hasonlóságos válasz ordít... ettől még tudod a Pitagorasz-tételt, az meglehetősen egyszerű.
Ha érdekel, majd dolgozat után írok egy nagyon egyszerű általánosítást, amit meglepően kevesen ismernek.
4/4 anonim válasza:
Na most már holnap van. Ha sgn()-el jelöljük egy szám előjelét, tehát sgn(x) = -1 ha x < 0 , sgn(x)=1 ha x>0 és sgn(0)=0 akkor sgn(alpha+beta-gamma)=sgn(a^2+b^2-c^2) aminek a Pithagorász-tétel csak egy speciális esete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!