Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Üdv! Két törpének összesen 12...

Quattrolove kérdése:

Üdv! Két törpének összesen 12 ceruzája volt. Az egyiknek kettővel több, mint a másiknak. Hány ceruzája volt két törppének külön-külön? Hogy irnátok fel ennek a feladatnak a megoldás menetét egy 2. gyereknek?

Figyelt kérdés
2016. okt. 22. 20:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Naná, hogy nem tudja, mi az a zárójel meg átrendezés, de hát nem ezért tanuló, hogy megtanulja? Bár speciel ebben az esetben a zárójel nem is szükséges igazán. X helyett meg mondhatunk például tolltartót, de szerintem jobb ha általánosabb formában rögzül neki a megoldás menete, hogy később más feladatoknál is tudja használni.
2016. okt. 22. 21:50
 12/16 anonim ***** válasza:
De, azért tanuló. Csak ugye másodikos.
2016. okt. 22. 21:50
 13/16 anonim ***** válasza:

Szerintem a legfontosabb, h eloszor kialakuljon a jozan "paraszti" esze, logikaja.

Utana lepesenkent kell epitkezni.

Pl. Nem vetlenul nem a szorzassal kezdik a matekot... A szorzas elofeltetele az osszeadas.

Pl. Ha a gyerek nem tudja hirtelen, h mennyi 6*8, de az 5*8-ot tudja, akkor nem leblokkol, hanem hozzaad még nyolcat...

2016. okt. 22. 21:51
 14/16 anonim ***** válasza:
Másodikban már tanulják a szorzást, és ennek a feladatnak is nyilvánvalóan az a célja, hogy azt gyakorolják. A pontos tanmenetet nyilván nem tudom, de reálisnak tűnik, hogy október végére a kettővel szorzásnak már mennie kell.
2016. okt. 22. 22:06
 15/16 bongolo ***** válasza:

Szerintem is próbálgatással kell ezt megoldani másodikban, úgy valahogy, ahogy #6 írta.

Az egyenletes megoldásról:

A feleségem matektanár, bár nem alsóban, felsőben. Amikor valamelyik gyerekemnek segítettem egyszer a háziban (felsőben, de még nem tanulták az egyenleteket), és én is egyenlet-megoldással próbáltam a gyereknek magyarázni, mert nekem úgy sokkal természetesebb volt, lebeszélt róla. Valami pedagógiai érvei voltak, nem emlékszem már rájuk, de azt megjegyeztem, hogy nem érdemes idő előtt olyat tanítani nekik, amihez még kicsik.

2016. okt. 22. 23:34
 16/16 Minekvan ***** válasza:
Csak egy javaslat a sok közül:A szülő rajzoljon vázlatosan két törpét, majd számoljon ki a gyerekkel 12 db páldául ceruzát,gyufát, vagy babot stb. és egyenként rakják azokat felváltva a töpék elé míg nem marad 2 darab, ekkor a gyrek újból olvassa és értelmezze a kérdést, hogy mi legyen a maradék két gyufaával.
2016. okt. 23. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!