Üdv! Két törpének összesen 12 ceruzája volt. Az egyiknek kettővel több, mint a másiknak. Hány ceruzája volt két törppének külön-külön? Hogy irnátok fel ennek a feladatnak a megoldás menetét egy 2. gyereknek?
Szerintem a legfontosabb, h eloszor kialakuljon a jozan "paraszti" esze, logikaja.
Utana lepesenkent kell epitkezni.
Pl. Nem vetlenul nem a szorzassal kezdik a matekot... A szorzas elofeltetele az osszeadas.
Pl. Ha a gyerek nem tudja hirtelen, h mennyi 6*8, de az 5*8-ot tudja, akkor nem leblokkol, hanem hozzaad még nyolcat...
Szerintem is próbálgatással kell ezt megoldani másodikban, úgy valahogy, ahogy #6 írta.
Az egyenletes megoldásról:
A feleségem matektanár, bár nem alsóban, felsőben. Amikor valamelyik gyerekemnek segítettem egyszer a háziban (felsőben, de még nem tanulták az egyenleteket), és én is egyenlet-megoldással próbáltam a gyereknek magyarázni, mert nekem úgy sokkal természetesebb volt, lebeszélt róla. Valami pedagógiai érvei voltak, nem emlékszem már rájuk, de azt megjegyeztem, hogy nem érdemes idő előtt olyat tanítani nekik, amihez még kicsik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!