Elektrotechnikai példa amire a megoldást teljes levezetéssel nem tudom? A feladat kérdése:Számítsuk ki a kapcsolás jelölt kapcsai közötti eredő ellenállásokat! R1=R2=R3=R4=R5=R6=R7=13ohm kapcsolati ábra
Mivel bal oldalra nincs betű, ezért "örökre" le lehet egyszerűsíteni a bal felét:
R1 és R2 párhuzamos - eredőt számolsz
R12 eredővel R3 sorban - eredőt számolsz
R123 eredővel R4 párhuzamosan - eredőt számolsz
AC közöttihez:
R7 nem számít. R5 és R6 sorban - eredőt számolsz
Maradt két ellenállásod párhuzamosan, az R1234 és az R56 - eredőt számolsz
Így a többit is.
Látható a két kép, igen.
Hát, bocs, ami engem illet, én segíteni járok ide, de számomra a segíteni ige nem azt jelenti, hogy megoldom, ügyelve rá, hogy minden fordulatot leírjak, hogy csak be kelljen másolni a füzetbe. Az először látott képnél azért írtam, amit írtam, mert ott a rajzolás módja megzavarhatja az embert. De ezen utolsónál semmi csavar nincs, mi a nehézséged? Az alábbiakat kell tudni:
két soros ellenállás eredőjének kiszámítása
két párhuzamos ellenállás eredőjének kiszámítása
Ohm törvénye
(a feszültségosztó képlete jól jön, de anélkül is meg lehet oldani azt, amihez az jól jönne)
Ha ezeket nem tudod, úgyis bajod lesz belőle, hát tanuld meg (az 10 perc, egy pár google-s találat átnézésével) és alkalmazd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!