Valaki segítene, légyszíves lefordítani egy szöveget angolra? Nagyon nagyon fontos.
Ezt kéne,aki lefordítja reggelig annak tényleg nagyon-nagyon megköszönöm.Már nem tudok vele mit kezdeni:((
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy ház. Ebben a házban sok gyerek lakott:
Ági a mackójával, Öcsi, Marika, Andris, Pocak Peti meg Mióka cica. És lakott itt még valaki, a Csúnya kislány. Semmit sem szeretett, se mosakodni, se fésülködni, se fogat mosni.
- Minek az? Úgyis csúnya vagyok - mondogatta.
Játszani azonban nagyon szeretett. Sokat labdázott, sokat fogócskázott, sokat homokozott.
A gyerekek egy napon elhatározták, hogy jelmezbált rendeznek. Mindenki lerajzolta, hogy minek fog öltözni.
Rajzoltak virágot, labdát, gombát, cicát és lepkét. A Csúnya Kislány tündért rajzolt! A gyerekek nagyot nevettek.
- Te akarsz tündér lenni? Hiszen még kislánynak is csúnya vagy!
A Csúnya Kislány nagyon elkeseredett. Bánatában világgá ment. Egy rengeteg erdőbe jutott. Amint ment, mendegélt, talált egy törött fácskát. Elővette a zsebkendőjét, és bekötözte a törést.
Azután talált egy tócsát, és a tócsában egy katicabogarat. Keresett egy botot, és gyorsan szárazra húzta. Azután talált egy madárfiókát, amelyik kipottyant a fészekből. Felmászott a fára, és visszatette a fiókát a testvérei közé.
Azután lefeküdt a fűbe, és szomorúan gondolta:
Hát rajtam ki fog segíteni? - És sírni kezdett.
Akkor odajött hozzá Misuli, a sün, és így szólt hozzá: - Gyere velem a sünik közé, ott mindenki szeretni fog.
A sünik nagyon megörültek a Csúnya Kislánynak. Hoztak neki virágot meg gombát meg szamócát, de a Csúnya Kislány szomorú maradt.
Elhatározták, hogy megvigasztalják. Bukfenceztek, felálltak egymás hátára, táncoltak is neki - de a Csúnya Kislány nem lett vidámabb.
Akkor Misuli elindult, hogy beszéljen a gyerekekkel. Amikor Misuli megérkezett, a gyerekek már mindenütt keresték a Csúnya Kislányt. Misuli elmesélte, hogy milyen bánatos a Csúnya Kislány.
A gyerekek mindjárt írtak neki egy hosszú levelet, Misuli pedig futott, futott, és vitte a gyerekek levelét a rengeteg erdőbe a Csúnya Kislánynak.
Ez volt benne:
KEDVES CSÚNYA KISLÁNY ! NE HARAGUDJ RÁNK TÖBBÉ SOHASEM NEVETÜNK KI, CSAK GYERE VISSZA, MERT NAGYON HIÁNYZOL NEKÜNK!
A Csúnya Kislány nagyon megörült, aztán újra elszomorodott.
Hiszen ma van a jelmezbál! Így nem mehetek el, olyan csúnya vagyok!
Ha rám hallgatsz, szép leszel - felelte Misuli, és füttyentett egyet.
Akkor megjöttek a sünik.
Hozták: a szappant, a mosdótálat, a törülközőt, a fogkrémet, a poharat, a fogkefét, a fésűt és a kefét.
- Rajta! - kiáltotta Misuli.
És a Csúnya Kislány nekilátott Megmosdott, fogat mosott, meg is fésülködött. Azután megnézte magát a tócsában.
Nini - kiáltott fel Misuli -, hiszen te nem is vagy csúnya!
Csak egy szép ruha kellene még! - sóhajtotta a Csúnya Kislány.
Meghallotta ezt a fácska, amelyiken a kislány segített, és így szólt:
- Én adok neked a leveleimből ruhát! Madármama virágokat hozott neki, a katicabogár segített öltözködni.
Otthon ezalatt megkezdődött a jelmezbál. Mindenki felöltözött annak, amit lerajzolt.
Megjött a Labda, a Cica meg Mióka, a Virág, a Gomba, a Mackó meg a Lepke.
És akkor belépett egy tündér.
Senki sem ismerte meg. Megkérdezték tőle: - Ki vagy te?
- Évike vagyok. De lerajzolom, hogy ki voltam eddig. És lerajzolta a Csúnya Kislányt!
Hű, hogy csodálkozott mindenki! Aztán nagy-nagy jókedvük kerekedett, és vidáman táncolni kezdtek.
- Rajta, rajta! - kiabálta Misuli.
Nézd, örülnek a sünik is, hogy a mesének ilyen jó lett a Vége.
Once upon a time, there was a house. Quite a few children lived in this house: Ági with her teddy bear, Öcsi, Marika, Andris, Peti the Pot-belly and a cat named Mióka.
There was one more inhabitant: the Ugly Little Girl. She didn't like to do anything: neither to wash herself, nor to comb her hair, nor to brush her teeth. "Why bother?" she often said. "I'm ugly anyway." She did like playing, however. She liked playing ball games and tag, and also often played in the sandbox.
One day, the children decided that they would host a fancy dress ball. Everyone drew how they would dress: they drew flowers, balls, mushrooms, cats and butterflies. As for the Ugly Girl... she drew a fairy! The other children laughed really hard at that. "You want to be a fairy? You're ugly even for a little girl!"
---
...Ééés itt meguntam. Talán valaki más folytathatná. Addig elmondhatnád, miért ilyen sürgős, mi a nehéz benne, és miért nem megy egyáltalán. Ugye nem csak lusta vagy?
Nem,nem vagyok lusta próbálkozom,de nekem nehéz.Én is idáig jutottam el.Hasonlít a tiedre,de azért van benne pár hiba. És azért ilyen sürgős,mert holnap kell beadni,jegy lesz rá és nyilván nem szeretnék egyest.
Köszönöm,hogy eddig lefordítottad.
Még megírtam a végét a nagybetűs mondat utáni résztől. Néhány helyen szabadon fordítva:
The Ugly Girl cheered up at that, but then she became sad again. "But today is the fancy dress ball! I can't go there looking like this, I'm so ugly!"
"If you take my advice, you'll become pretty," Misuli replied, and whistled.
Then, the hedgehogs arrived. They brought soap, a washbasin, a towel, a cup, a toothbrush, a comb and a brush. "Come on!" Misuli yelled.
And the Ugly Girl got to it straight away. She washed herself, brushed her teeth and combed her hair as well. Then she took a look at herself in the puddle. "Oh hey," Misuli exclaimed, "you're not ugly after all!"
"Now I just need a pretty dress," the Ugly Girl sighed.
Her words were overheard by the young tree whom the little girl had helped, and it spoke to her: "I'll give you a dress from my leaves!" Mommy Bird brought her flowers, the ladybug helped her dress.
Meanwhile, at home, the fancy dress ball started. Everyone dressed up as whatever they drew. One by one, the Ball, the Cat, Mióka, the Flower, the Mushroom, the Bear and the Butterfly arrived.
And then a fairy entered.
Noobdy recognized her. They all asked her: "Who are you?"
"My name is Évike. But I'll draw who I've been so far," she replied - and she drew the Ugly Girl!
Cripes, everyone was so astonished! But then they all became very jubilant, and started to dance happily. "Come on, come on!" Misuli shouted. Look - the hedgehogs are delighted too that this tale came to such a happy end!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!