Olasz! Valaki segitene leforditani?
Parmigiano Reggiano
É in assoluto il Re dei formaggi italiani.La sua storia é antichissima, nasce nel Medioevo ( anche Boccaccio ne parla nel suo Decameron) nella Pianura Padana. É un formaggio che si conserva a lungo senza perdere le sue qualitá che invence aumentano con il passare del tempo. Dopo un atteno processo di lavorazione si mette in grosse forme dove rimane per alcuni giorni.Segue poi il periodo della stagionatura (1-3 anni) in locali umidi. Con il suo sapore delicato e gustoso allo stesso tempo il Parmigiano Reggiano, gratugiato o a pezzi, é protagonista di antipasti, primi , secondi , contorni. Inoltre é un alimento preziosissimo : energetico ma non grasso.
Parmigiano Reggiano - a sajt neve
Az olasz sajtok abszolút királya. Nagyon régi a története, a középkorban született ( még Boccccio is beszél ról a Dekameronban) a Pó síkságon. Ez egy sajt amit sokáig érlelnek anélkül hogy, vesztene a minőségéből, sőt az idő elteltével nő a minősége. Egy figyelmes feldolgozási folyamat után nagy formákba teszik amikben pár napig marad. Ezt egy érlelési időszak követi (1-3 év) nedves helyen. A fűszeres és gusztusos ízével a Parmigiano Reggiano reszelve vagy szeletelve is főszereplője előételeknek, első, második fogásonak, vagy körítéseknek. Azon kívől, hogy egy drága étel: energiadús de nem zsíros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!