Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » X a négyzeten -4x-21=0, mi...

Foldvari Jozsef kérdése:

X a négyzeten -4x-21=0, mi ennek a megoldása? Oldja meg a valós számok halmazán. Engem fel idegesített már sajnos.

Figyelt kérdés
Matek, egyenlet,

2016. ápr. 16. 12:28
 1/6 anonim ***** válasza:
53%

Ha megmondanánk a választ, örökre matematikai analfabéta maradnál.

Segítek, a másodfokú egyenlet megoldóképletét kellene használni.

Ülj le, vedd elő a matekkönyvet. Olvasd el a megoldóképletes részt. Ha nem érted, olvasd el még egyszer. Aztán számold ki.

Még egy tanács, ha végeztél, ne pakold el a könyveidet, fusd át kérlek az igekötős igék használatát is. Ha most nem tanulod meg, tényleg kultúrbunkó maradsz.

2016. ápr. 16. 12:36
 2/6 A kérdező kommentje:
Hát a megmondanàtok a választ, talán nem nem maradnék matematikai analfabeta, mert a mintajara tudnék megoldani mas feladatokat is. És egyébként tudom a képletét is. Fejből! Csak megoldani nem tudom ezt amit kiírtam és gondoltam lesz olyan valaki segítőkész, nem ilyen bohóc, aki segít!!
2016. ápr. 16. 13:09
 3/6 anonim válasza:
Keresd meg a kérdésednek a megfelelö kategóriát!!!
2016. ápr. 16. 13:22
 4/6 anonim ***** válasza:

Egy másodfokú egyenlet általános formája:

a * x ^ 2 + b * x + c = 0

és a megoldóképlet, ami két megoldást ad:

x1 = (-b + sqrt(b ^ 2 - 4 * a * c)) / (2 * a)

x2 = (-b - sqrt(b ^ 2 - 4 * a * c)) / (2 * a)

az sqrt a négyzetgyök, a ^ pedig a négyzetre emelés.

[link]

Neked csak annyi a dolgod, hogy kiderítsd, mennyi az "a", a "b" és a "c" értéke, majd mindezt behelyettesítsd a két megoldóképletes egyenletbe.

2016. ápr. 16. 13:27
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem a problémát, egyszerű képletbehelyettesítésről van szó. Ma már talán nem is kell tudni fejből a megoldóképletet, fv. táblából minden idióta kimásolhatja. Szóval a példa egyszerű képletbehelyettesítés, és másolási feladat kombinációja.

Mellesleg ordít az egyenletről a 7 és -3 gyök, legalábbis aki hallott már a Viéte-formulákról...

2016. ápr. 16. 18:05
 6/6 Tom Benko ***** válasza:

Tfh. x_1 és x_2 m.o. Ekkor a mf. egyenlet (x-x_1)\cdot(x-x_2)=0 alakba írható, ezt kifejtve x^2-(x_1+x_2)x+x_1\cdot x_2=0 alakot kapjuk. Tehát:

-az ef.-ú tag eh-ja a m.o.-k összegének ellentettje;

-a konst. tag a m.o.-k szorzata.

Ha \mathbb{Z}-beli m.o.-kat várunk, akkor a konst. tag felbontásával véges sok esetet kell ellenőrizni az ef.-ú tag alapján. Ez összesen 8 eset, nem aláznám meg azzal a kérdezőt, hogy megcsinálom helyette.

2016. ápr. 17. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!