Hogy csináljam meg az informatika házimat? (Többi lent)
Egy olyan feladatot kaptunk a tanártól, hogy egy linket küldünk valakinek és amikor megnyitja a linket, akkor automatikusan küld egy e-mailt nekem a telefonja, mely a telefon koordinátáit tartalmazza.
Hogy csináljam meg? Mivel?
Mármint kinek a telefonja? Az e-mailt fogadó félé? Mert az nem lesz egyszerű...
G.
Igen a fogadóé.
De az is jó először, ha azt a helyzetemet írja ki neki, amikor küldtem neki a linket.
Alapvetően abba az irányba indulnék el, hogy egy weblap lekérheti a telefontól a tartózkodási helyet. Tehát ha az e-mailt fogadó tag engedélyezi, akkor egy általad üzemeltetett weblap (ennek a linkjét küldöd el az e-mailben) már hozzáfér a helyadatokhoz és ezeket el is tudja neked küldeni e-mailben.
Itt írnak róla, ez alapján elindulhatsz.
G.
kattintside.atw.hu
megvan addig, hogy kiírja a másik koordinátáit.
Mostmár csak az kéne, hogy a kettő adatot átküldje nekem
<a href="mailto:email@address.com?subject=GPS&body=position.coords.langitude">Email küldése</a>
Ebben az esetben hogyan?
Jelenleg kiad egy linket, mellyel lehet küldeni, viszont, ha a body-t így írom be, akkor nem azt a számot írja be nekem, ami a koordinátája, hanem ezt: "position.coords.langitude".
Ezt a számot hogyan lehetne meghívni, valamit hogyan lehetne anélkül küldeni emailt, hogy rá kelljen kattintani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!