Hogyan kell megoldani ezeket a feladatokat C++ ban?
1. Hányszor jelenik meg a c számjegy az n számban? (2 és 2322 3)
2. Határozzuk meg egy szám legnagyobb számjegyét
3. Adott egy négyjegyű szám. Ha a két középső számjegy egyenlő számítsuk ki a szorzatukat,
különben az összegüket.
4. Beolvasunk egy természetes számot. Állapítsuk meg, hogy az utolsó két számjegye azonos-e?
1: A karaktereken végigmész ciklussal, számolod, hányszor egyenlő a c szám az aktuálissal.
2: ugyanaz az eljárás, csak nem számolod, hanem az aktuális legnagyobbat tárolod.
3:A második és harmadik karakter összeadod, vagy szorzod a leírás szerint....
4:Megnézed, hogy az utolsó két számjegy egyenlő-e... már, ha kettőnél több számjegyű.
Koszonom a valaszt, ez mind szep es jo lenne csak nem tudom leirni C++ ban mert meg kezdo vagyok...
Ha lennel szives es van idod megoldod oket Kerlek szepen!
Ha olcsón bevállalod írj ennek is, duplán kaszálsz:
Az utolsó feladatot nem tudtam megcsinálni.
Itt fordítsd: [link]
#include <iostream>
#include <algorithm>
#include <iterator>
#include <string>
using namespace std::literals::string_literals;
template<typename Elem, typename Traits>
auto GetLine(std::basic_istream<Elem, Traits>& is, const std::basic_string<Elem, Traits>& delim = "\n")
{
auto s = std::basic_string<Elem, Traits>{};
for (Elem ch; is.get(ch);)
{
if (std::find(std::cbegin(delim), std::cend(delim), ch) != std::cend(delim)) { break; }
s += ch;
}
return s;
}
int main()
{
const auto inputNumber = "1231"s /*GetLine(std::cin, " \n"s)*/;
std::cout << "Elso feladat: " << std::count(std::cbegin(inputNumber), std::cend(inputNumber), '0') << '\n';
std::cout << "Masodik feladat: " << *std::max_element(std::cbegin(inputNumber), std::cend(inputNumber),
[](auto&& lhs, auto&& rhs) {return lhs < rhs; }) << '\n';
std::cout << "Harmadik feladat: " << (std::size(inputNumber) % 2 != 0 ? "nincs ket kozepso eleme"s : [&]() {
const auto midIndex = std::size(inputNumber) / 2 - 1;
const auto midNum1 = inputNumber[midIndex] - '0';
const auto midNum2 = inputNumber[midIndex + 1] - '0';
return midNum1 == midNum2 ? std::to_string(midNum1 * midNum2) : std::to_string(midNum1 + midNum2);
}()) << '\n';
}
...és most is van valaki, aki (úgy ahogy) megcsinálja neki, hogy az előtte hozzászóló 6 embernek csak azért se legyen igaza.
Így biztosan foglalkozni fog vele a kérdező, nem csak agyatlanul lemásolja a cuccot!
G.
Szerintem meg éppen egy adag sulis feladattal nézünk farkasszemet és ha megmondjuk a megfejtést, akkor a kérdező a büdös életben nem gondolkozik el rajta, ergo nem is tanul meg programozni.
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!