Kódfejtés. Akinek van kedve próbálkozzon meg vele! Nekem nem sikerült. Neked fog?
Szóval van egy feladat. Dekódolni kell egy karakterláncot. A következő segítség van adva (angolul, de próbáltam jelentéstartóan átfordítani, hogy ne találjon rá erre a kérdésre az aki esetleg tudja a feladat szövegét):
>
Ne féld a random(). Néhányan még keresik is...
>
És itt van két darab EGYMÁSTÓL FÜGGETLEN karakterlánc. Mindkettőt ugyanazzal a módszerrel kell megfejteni:
>
WCZWVXWFEYXEWWYEXWCFYFTFFTYFWVTZYDTDYZFUEWXZAYYBZUXXDXYYVZYWWVBY
>
CVEYWTEYWEXWVAYAWBABYTBATCTATWCXVUEBFFCEYFBFAVDAWZBWXABWWYZUVBUA
>
Maga a feladat angol környezetben van, tehát valószínű, hogy angol a megoldás is. (de lehet hogy nem értelmes szöveg)
Az esetleges megoldásokat irjátok kommentbe, le tudom ellenőrizni, hogy helyesek-e :)
Sok sikert!
Aki megoldja, az jutalomban részesül :)
Ha van ötleted, ne olvasd tovább, nem akarlak befolyásolni, én most leírom mire jutottam.
-A legtöbb online kódolás felismerő Base64-nek jelzi
-A kódokban csak az ábécé első 6 és utolsó 7 betüje szerepel, tehát összesen 13 féle betű
-Szerintem nem lehet ROT kódolás (rot 12: minden betünek 12-el utána levő felel meg stb, stb)
Végezz gyakoriságelemzést:
Megpróbálok érthetően és tartalmasan válaszolni minden hozzászólásra :)
cptprice:
Angol környezet alatt azt kell érteni, hogy ahol a feladatot találtam az egy angol nyelvű honlap. De hidd el, minden ami lényeges megjeleneik a kérdés szövegében.
22:49:
Pontosan! Azt szeretném hogy megfejtsétek nekem! Hidd el, az hogy, ezen honlap közösségéhez fordultam, még nem azt jelenti hogy a Google fordítóban fordítottam le a szöveget. :) A fordítás, habár nem is tűnik magyarul helyesnek, pontosan fedi az angol szöveg jelentését (esetleg egyetlen toldaléktól eltekintve). Hidd el hogy az angol szöveg is pont ennyire helytelen mint a fordítás.
0:32:
Nekem mindenképpen egy újabb feladat ;)
Annak aki segít, valós vagy digitális értéket is felajánlok :)
2:06:
Végre egy segítő emberke :)
Elvégeztem már többször is, de nem tudok mit kezdeni az eredménnyel :(
[helyesírás lvl telefon/reggel kómásan]
Megnézhetnéd, hogy rajzol-e ki valami értelmeset ha ábrázolod a pontokat koordináta rendszerben.
Pl:
WC ZW VX = (-4, 3) (-1, -4) (-5, -3)
A=1, B=2,... Z=-1, Y=-2...
Gyanús, hogy pont 64 karakter... bár ehhez nem kell a random, úgyhogy valószínűleg nem jó.
Ötlet:
Mi van, ha A..F bármelyike jelent 0-t, U..Z bármelyike pedig 1-et (vagy fordítva) és valami binárisat ad ki? Meglenne a magyarázat a randomra és a gyanúsan 8-cal osztható hosszra.
Ha mar angol a feladat, igazab betehetted volna angolul a leirast...
A Google translate inkabb art, mint hasznal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!