Kódfejtés. Akinek van kedve próbálkozzon meg vele! Nekem nem sikerült. Neked fog?
Szóval van egy feladat. Dekódolni kell egy karakterláncot. A következő segítség van adva (angolul, de próbáltam jelentéstartóan átfordítani, hogy ne találjon rá erre a kérdésre az aki esetleg tudja a feladat szövegét):
>
Ne féld a random(). Néhányan még keresik is...
>
És itt van két darab EGYMÁSTÓL FÜGGETLEN karakterlánc. Mindkettőt ugyanazzal a módszerrel kell megfejteni:
>
WCZWVXWFEYXEWWYEXWCFYFTFFTYFWVTZYDTDYZFUEWXZAYYBZUXXDXYYVZYWWVBY
>
CVEYWTEYWEXWVAYAWBABYTBATCTATWCXVUEBFFCEYFBFAVDAWZBWXABWWYZUVBUA
>
Maga a feladat angol környezetben van, tehát valószínű, hogy angol a megoldás is. (de lehet hogy nem értelmes szöveg)
Az esetleges megoldásokat irjátok kommentbe, le tudom ellenőrizni, hogy helyesek-e :)
Sok sikert!
Aki megoldja, az jutalomban részesül :)
Ha van ötleted, ne olvasd tovább, nem akarlak befolyásolni, én most leírom mire jutottam.
-A legtöbb online kódolás felismerő Base64-nek jelzi
-A kódokban csak az ábécé első 6 és utolsó 7 betüje szerepel, tehát összesen 13 féle betű
-Szerintem nem lehet ROT kódolás (rot 12: minden betünek 12-el utána levő felel meg stb, stb)
Ha te megnézed a saját kódolt szövegedet az ugyanazaz mindig?
Csak mert ugye már 3 különböző 64 karakterből álló stringet másoltál be. Ez 3 különböző felhasználó, vagy te is újat kapsz minden alkalommal amikor frissítesz?
Találj ki valami kódolási rendszert, ami egy random() kimeneti értékkel operál, majd fordítsd meg, és léptessed végig az összes lehetséges random kimeneten. Most épp a kádban vagyok így nem tudom meghívni a random függvényt, de gyanítom hogy nem ad "pontosabb" értéket 3 tizedesjegynél, szóval csak átlagosan 500 kimenetet kell végignézned algoritmusonként.
És kérem vissza azt az 5 percet amit erre a szar kérdésre szántam. Menj és játszadozzál a kis faxoddal ahelyett hogy itt velünk szórakozol. Szánalmas kretén troll.
12:13:
Jelenleg 3-an dolgozunkk helyben ezen a feladaton :) Azért van 3 kód, mert mindenkinek más. De nekem mindíg ugyanaz.
12:49:
Nem teljesen tudom komolyan vanni amit mondtál, de jó fürdést :)
"Nem hiszem, mert ha visszaolvasol aki megfejtette nem tudta a felhasználónevem :)"
De ugye nem gondolod, hogy valóban megfejtette? :D
15:10:
Beszéltem vele privátban, és engem meggyőzött róla hogy tényleg meg van neki. De nem árulta el a kulcsot, hogy tanuljak a feladatból.
15:16:
Én csak fejlődni próbálok. És azért kértem itt segítséget, mert tényleg érdekel a megoldás. De kösz hogy rávilágítottál az inkompatibilitásomra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!