Informatika érettséginél bevált könyvek?
Sziasztok!
Szakot váltok az egyetemen, az ELTE-IK-ra jelentkezem, azonban sajnos a felvételihez szükséges egy informatika érettségi is, amivel még nem rendelkezem, most májusban megyek vizsgázni belőle középszinten. Akiket kérdeztem, azok vagy nem készültek külön semmiből, vagy már fogalmuk sincs, hogy miből tanultak rá, ezért fordulok hozzátok, hogy hátha ismertek valami minőségi könyvet / jegyzetet, ami elég lenne a sikeres vizsgához és bevált nektek is.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Programozni tudok, a kérdést azért tettem fel ebbe a kategóriába, hogy hátha látja pár programozó szakos hallgató, azért köszönöm.
Általános jellegű számítástechnikai ismereteket összefoglaló könyvre lenne szükségem, kezdve az alapoktól, hogy hogyan épül fel a számítógép. Nézelődtem könyvek között, de kíváncsi lennék, hogy ki mi alapján készült fel, hátha jobban megérné abból nekem is.
Lehet le vagyok maradva, de mikor én csináltam középszinten még nem volt programozási feladat, és a tételeket pedig előre kiadták (lévén középszint).
Én emeltet csináltam, szóbelihez fogtam a kiadott tematikát és mindent szépen kigugliztam. Az egy elég hosszú tematika volt, kiadott közép tételekkel nem okozhat gondot ugyanez a módszer. (nem arról van szó, hogy nem léteznek jó könyvek, de _szerintem_ fölösleges mindenféle ilyen irányú utánajárás)
Na, de hogy mégse legyen teljesen off, ez közben a kezembe került: [link]
Beválni bevált, átmentem, de magát a könyvet nem ajánlanám, inkább a google-t :D
"Általános jellegű számítástechnikai ismereteket összefoglaló könyvre lenne szükségem, kezdve az alapoktól, hogy hogyan épül fel a számítógép."
A magyar könyvek borzalmasan színvonaltalanok, az angol nyelvűek között van sok ami remek, csak elég drágák. 8-20 k HUF.
Tényleg a gugli a legjobb. Ha nem is egy helyről, de összecsipegetheted az ismeretanyagot innen-onnan.
Robin:
Tökmindegy hova jelentkezik, az érettségi feladatsornak semmi köze hozzá. A feladatsorok központilag egységesek, és középszintű érettségin nincsen programozási feladat.
Ha pedig esetleg arra akarsz utalni, hogy #1 válasza is hasznos: valóban az, de nem a középszintű érettségihez, hanem majd az egyetemre való felkészüléshez.
Nem, én arra akarok utalni, amit a kérdező írt:
"Programozni tudok, >>>a kérdést azért tettem fel ebbe a kategóriába, hogy hátha látja pár programozó szakos hallgató<<<, azért köszönöm.
Általános jellegű >>>számítástechnikai ismereteket összefoglaló könyvre lenne szükségem, kezdve az alapoktól, hogy hogyan épül fel a számítógép.<<<"
Ezt, gondolom, nem olyan túlságosan nehéz értelmezni.
Az info érettségihez elég lesz neki ennyi is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!